Izvor:
21.03.2017 u 05:28
0

ZA LEPE SNOVE: Ako osetite ove mirise pre spavanja, zadremaćete odmah!

Vrlo je malo stvari koje više frustriraju od nesanice i nemogućnosti da se dobro naspavate.

Nakon dugog dana u kojem ste se nosili s onim što je život stavio pred vas, rada u uredu, brige oko doma, dece i svega ostalog svi želimo zaspati i mirno provesti noć.

Ako vreme u krevetu provedete okrećući se i prevrćući umesto spavanja možda vam treba nešto što će popraviti vaš san.

Aromaterapija je korištenje eteričnih ulja kako biste popravili i fizičko i emotivno zdravlje. Sledeća ulja ne deluju samo na nesanicu, nego na različite tegobe, od glavobolja, do anksioznosti, ali budući da pomažu opuštanju koriste se i kod nesanice.

Istraživanja su pokazala kako nesanicu najbolje leče eterična ulja lavande, kamilice, bergamonta, sandalovine i mandarine.

Jedno od najpopularnijih eteričnih ulja je eterično ulje lavande. Ovu biljku možete uzgajati i u svojoj bašti ili dvorštu. Ima mnogobrojna delovanja pa se koristi od probave do lečenja depresije. Posebno je dobra za nervni sistem, opušta telo i osigurava miran san. Možete ovo ulje koristiti u kupki ili u lampi za eterično ulje.

Kamilica je vrlo poznata biljka za čaj, ali se koristi i u aromaterapiji. Opušta telo i leči nesanicu.

Bergamont dolazi iz citrusnih sorti voća. Vrlo dobro otklanja stres i omogućava dobro opuštanje. Ima blagi citrusni miris koji osvežava i daje osećaj blagostanja.

Sandalovina je drvni miris. U sebi sadrži umirujuće agente, smanjuje napetost nerava i pomaže vam da se opustite.

Mandarina ima miris vrlo blizak bergamontu, a uspešno leči probleme sa spavanjem.

Ponekad kombinacija ovih ulja čini prekrasan miris koji vam može pomoći da se osećate opuštenije prilikom spavanja… Lepo spavkajte i sanjajte velike snove…

Izvor: saveti.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter