Izvor:
30.03.2017 u 13:14
0

Uspešne i bogate žene su shvatile odavno: OVI KORACI VAS VODE PRAVO NA VRH!

Džil Grifin je autorka knjige "Žene su odlični lideri" koju je napisala nakon mnogih razgovora koje je imala sa uspešnim poslovnim ženama na visokim pozicijama najvećih svetskih korporacija.

Ona je izdvojila šest stvari koje su uspešne žene shvatile i primenjuju u svom poslovanju, i baš zbog toga se nalaze na samom vrhu.

Muškarci nisu protivnici

Otarasite se onoga da živimo u "muškom svetu". Statistike pokazuju da je više muškaraca na vodećim pozicijama stoga se trudite da budete u dobrim odnosima sa njima. Ne gledajte muškarce kao svoje neprijatelje na poslu. Budite mudre, pratite ih i slušajte njihove savete tako da se oni osećaju lepo da vam pomognu i usmere vas.

Spremne su da preuzmu teške zadatke kada se ukažu

I uspesi i neuspesi mogu da vam koriste, a pametne žene to znaju. Kada stvari idu dobro, svi se guraju ko će prvi stati u red ispred direktora. Kada se stvore problemi, svi se povlače, ali tada nastupaju snažne žene. One su svesne da ništa nije nemoguće i da se rad u kriznim okolnostima naročito vrednuje i ceni u očima nadređenih. Mudre žene hodaju po žici i puštaju da se i manji trud u teškim zadacima dodatno naplati. Kada se tako postavite, više niko na poslu neće moći bez vas.

Ne plaše se neuspeha
Priča o tome da su žene "slabiji pol" i da ih neuspeh parališe je prevaziđena. Neuspeh je loš za svakoga, ali bojazan od njega ponekad može biti najsnažniji motivator. Setite se mnogih poučnih citata velikih, i uspešnih ljudi. Neuspeh je samo iskustvo i na putu do vrha će ih biti mnogo.

Barataju finansijama

Žene ne treba da budu na poslu samo kao sekretarice i daktilografkinje. Od malena se priča da je matematika bliža dečacima, a književnost i likovno devojčicama. Ali to ne mora da bude slučaj. Mudre žene sve zanima, a naročito finansijski aspekt poslovanja. Njih niko ne može da prevari ili uskrati za nešto što im pripada i što zaslužuju. Poznavanjem finansija one su samostalnije i samopouzdanije.

Grade dobru mrežu
Netvorking je ono u čemu su žene zaista dobre. Mudre žene održavaju svoja poznanstva naročito kada je reč o ljudima iz iste branše, klijentima, partnerima, advokatima. Dobre veze i poznanstva određuju tok vaše karijere i olakšavaju vam život na mnogo načina. Preporuka i "dobar glas" su zlata vredni u poslovnom svetu.

Ostaju skromne i odlučne
Krpice i šljokice ne mogu da zamažu oči uspešnim, pametnim ženama. One znaju koliko su se borile i žrtvovale za svoje uspehe i zato ne troše na stvari koje su tu samo da bi im zamazale oči. Uspeh koji je neosporan pre ili kasnije u slučaju pametnih žena, ih neće promeniti. Jednostavnost je najveća mudrost, a odlučnost je ključ uspeha i pobede.

Izvor: bizlife.rs
Foto: lepoza i zdravlje, Super zena

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter