Izvor:
25.05.2017 u 23:17
0

ZA SVE DOMAĆICE: Od sada će ovi sastojci biti vaši SAVEZNICI U ČIŠĆENJU!

Izgrebano staklo ili plastiku na satu možete da “izgladite” na sledeći način: u mali tanjir stavite istu količinu pepela od cigarete i talka i vrlo malo alkohola. U ovu smesu umočite vatu i trljajte staklo sve dok ne vidite rezultat. Na kraju ga očistite vatom natopljenom alkoholom.

Ako vam se razbije neki stakleni ili keramički predmet, opasne deliće najlakše ćete pokupiti navlaženom pamučnom vatom. Njom pređite preko površine na kojoj postoji opasnost od zaostalih delića koji će se sami “uhvatiti” na vatu.

MIRISNI osveživač vazduha možete da napravite i sami. Treba da rasečete štapić vanile po celoj dužini i potopite ga u alkohol. Neka tako stoji tri dana. Potom tečnost stavite u flašu sa raspršivačem i dodajte 2 dcl destilovane vode i osveživač je spreman.

PROZORI će biti blistavi ako u flašu sa raspršivačem dodate 4 dcl alkoholnog sirćeta, jedan dcl vode i 10 kapi eteričnog ulja pomorandže ili limuna. Protresite te poprskajte po prozorima i obrišite papirnim ubrusima. Za veće nečistoće upotrebite sodu bikarbonu.

SREDSTVO za čišćenje šporeta napravite tako što ćete prokuvati 3 dcl vode u koju ste dodali kašičicu tečnog sapuna, 1/2 kašičice glicerina i 1 dcl alkoholnog sirćeta. Na kraju dodajte mlevenu kredu. Kad se smesa ohladi sipajte je u flašicu i njom ribajte šporet.

ZAVESE će opet da budu blistavo bele ako ih potopiti u vodu u koju ste stavili jedan kvasac. Ostaviti da tako odstoje jedan sat, a zatim ih operite u omekšivaču.

Novosti
Foto: dealdashreviewed.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter