Izvor:
25.07.2017 u 17:29
0

NAJPOŽELJNIJI AUTOMOBILI PO ZEMLJAMA SVETA: Evo koju marku auta Balkanci najviše vole! (foto)

Na drugom mestu je BMW, koji je pobedu odneo u 51 državi, a većina uključuje evropske zemlje, a posebno Nemačku.

Iako je Tojota izgubila poziciju najvećeg auto proizvođača nema sumnje kako je Tojota i dalje broj 1 ako se pita Gugl. Prema podacima koje je prikupio britanski Quickco iz čak 193 države Tojota je najčešće pretraživana auto marka na Guglu, verovali ili ne, u čak 74 zemlje sveta. Japanski proizvođač je bio apsolutni broj 1 u državama kao što su SAD, Kina, Australija, ali i većini afričkih zemalja. Evo kako stoje stvari sa drugim markama automobila u ostalim zemljama sveta.

Na drugom mestu je BMW, koji je pobedu odneo u 51 državi, a većina uključuje evropske zemlje, a posebno Nemačku. I ne samo to, BMW je pobedio i u Japanu i Koreji, zemljama sa jakim auto kompanijama.

Pomalo iznenađujuće, treći je Hjundai, korejski gigant, koji se između ostalog pokazao popularan u Rusiji, Indiji i još 15 zemalja. Ponosni mogu biti i u Hondi sa pobedama u nekoliko velikih zemalja poput Brazila i Kanade. Očekivano, Fijat i Volvo su najbolje prošli u matičnim zemljama.

Folksvagen je jedan od najvećih svetskih proizvođaća automobila čiji su proizvodu najpopularniji u Španiji, Ruminiji, Belorusiji, Estoniji, Andori, Urugvaju i Zelenortskim Ostrvima.

Koji su automobili najpopularniji na Balkanu?

Srbija je kao i ostatak regiona u znaku BMW-a, koji je bio najtraženija auto marka u svim zemljama bivše Jugoslavije uz izuzetak Slovenije za koju nisu dostupni podaci.

A šta je sa Južnom Amerikom?

Američke marke su prošle katastrofalno. Jedini izuzetak je Ševrolet, najpopularnija auto marka u Argentini, Čileu, Kolumbiji, Ekvadoru i Meksiku. Još gore su prošli Britanci, odnosno Jaguar koji je doduše u indijskim rukama, a pobedio je samo u poreznom raju Belizeu, prenosi Index.hr.

Od zanimljivih rezultata svakako vredi izdvojiti Mini, koji je u vlasništvu BMW-a, a okitio se titulom najtraženije auto marke u Laosu, Nepalu i Jemenu. Još zanimljiviji je Bugati, proizvođač verovatno najbržeg (i jednog od najskupljih) automobila na svetu, a koji je pobedio u Nigeru, zemlji sa tek 7 automobila na hiljadu stanovnika i ukupno oko 4.200 km asfaltiranih puteva.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter