Izvor:
15.08.2017 u 16:49
0

KUĆNI LJUBIMCI KAO TERAPIJA: Mačke na poslu pomažu u borbi protiv stresa!

Direktor jedne japanske kompanije uveo je svoju politiku "mačke u kancelariji" 2000. godine na zahtev jednog od svojih saradnika i dozvolio zaposlenima da dođu sa svojom mačkom.

Jedna firma u Japanu, zemlji gde su kompanije poznate po dugom radnom vremenu i često stresnoj hijerarhijskoj disciplini, pronašla je terapiju za smanjenje stresa – mačke.

U maloj tokijskoj kancelariji informatičke firme Ferej, devet mačaka skaču na kolena zaposlenim, šetaju se po tastaturama, spavaju, jedu i slobodno se kreću po prostoriji. Direktor kompanije Hidenobu Fukuda uveo je svoju politiku "mačke u kancelariji" 2000. godine na zahtev jednog od svojih saradnika i dozvolio zaposlenim da dođu sa svojom mačkom. Rekao je i da daje 5.000 jena (40 evra) mesečno svakom ko spase mačku.

I druge japanske kompanije su se okrenule životinjama da smanje stres i napetost na radnom mestu. U japanskom ogranku firme Orakl (Oracle) pas nazvan Kendi postao je njihov "ambasador, zadužen da prima goste i smiruje zaposlene, može da se pročita na njihovom internet sajtu.

Orakl u Japanu ima psa u kancelariju od 1991. i Kendi koja je četvrti pas po redu, sada ima svoj Tviter i Instagram nalog. Kompanija za ljudske resurse Pasona Grup "zaposlila je" u punom radnom vremenu dve koze 2011. godine i dve alpake (lame) 2013, delimično u terapeutske svrhe. Tokio ima šezdesetak kafea gde su zvanično dozvoljene mačke i gde se slobodno šetaju među klijentima.

izvor/kurir.rs

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter