Izvor:
17.08.2017 u 18:39
0

Sedam godina na vrhu liste: Melburn i dalje najpoželjniji grad za život!

Melburn je, sedmu godinu zaredom, zadržao poziciju najboljeg grada za život na svetu, prema godišnjem izveštaju lista "Ekonomist".

Melburn, drugi najveći grad u Australiji i glavni grad države Viktorija, zauzeo je prvu poziciju među 140 gradova u svetu, našavši se ispred Beča i tri kanadska grada – Vankuvera, Toronta i Kalgarija, prenosi agencija Frans pres.

Gradonačelnik Melburna Robert Dojl je rekao da je reč o velikom uspehu kojim svi građani treba da se ponose, ali da to ne znači da je grad savršen.

Šesto i sedmo mesto zauzela su još dva australijska grada Adelejd i Pert, na osmom mestu je Okland, devetom Helsinski, a desetom Hamburg.

Izveštaj je rangirao 140 gradova u svetu po stabilnosti, zdravstvenoj zaštiti, kulturnim sadržajima i zaštiti životne sredine, obrazovanju i infrastrukturi.

Sidnej, najveći australijski grad, zbog pretnje terorizmom drugu godinu zaredom nije ušao u prvih deset, i nalazi se na 11. mestu liste.

Među najgorim gradovima za život na svetu su Damask, Lagos u Nigeriji, Tripoli, Daka i Port Moresbi na Papui Novoj Gvineji.

tanjug.rs
Foto: pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter