Pomoću ovih trikova duplirajte efekte treninga!

Ako vežbate već duži vremenski period i u poslednje vreme ste došli do neke granice gde ne vidite progres i ne dobijate očekivane rezultate, napravite male ali jako efikasne promene u vašem treningu koje će vas vratiti na pravi put. Trebate znati da je raznovidnost treninga ključ za uspešan performans, tačnije da trebate uključiti veću paletu treninga i vežbi, a ne da ostanete na jednoj. 

Donosimo vam nekoliko saveta kako da napravite male promene u vežbanju koje mogu da vam pruže ogromne rezultate ukoliko već neko vreme stagnirate i cupkate u jedno mesto. 

1. Napravite zamenu 

Ako ste zaglavljeni u letargiji istih vežbi, sa istim ponavljanjima i istom težinom sve vreme, stanite i napravite potpunu zamenu. Jednoručne tegove zamenite sa šipkom, pozrdavite se sa manjim težinama i počnite dizati više težine nego pre. Probjate i više ponavljanja neko pre. Sve ovo može doprineti da dodatno poboljšate vaš trening.

2. Vežbajte slično, ali različito 

Umesto vežbi sa guranjem težine (bench press itd.) pokušjate sa vježbama sa privlačenjem težine (dizanje na vratilu, veslanje i slično). Dodajte više ovakvih vežbi i definitivno ćete za kratko vreme videti razliku.

3. A ramena? 

Ako vam ne ide sa povećanjem mišićne mase u predelu ruku i grudi, radite malo više na ramenima. One su ključ gornje muskulature. Redovnim treningom ramena ojačaćete zglobove  čime ćete dobiti mogućnost razvitka ostatka gornjeg dela tela.

4. Vežbajte malo i sa sopstvenom težinom 

Umesto fiksiranog dizanja tegova, unesite malo i sopstevene težine. To je odličan način za razvijanje funkcionalne snage koja uvek dobro dođe. 

5. Zategnite trup 

Sve pada u vodu ako nemate dobro razvijene mišiće trupa. Unesite više izotermije i radite na svakom segmentu vašeg abdomena, leđnih mišića i mišića koji podržavaju trup.

 

Izvor: kolektiv.me
Foto: YouTube printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Novajlije reality
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:15  Glamur specijal
20:00  Provodadžija
21:00  Čađava mehana
22:00  Sudbine
23:00  Novajlije reality