FITNESS STRUČNJACI TVRDE: Pronašli su najlakšu vežbu za postizanje ravnog stomaka!

Za ravan stomak ne morate da se mučite i radite beskonačan broj trbušnjaka, jer smo pronašli najlakšu vežbu za postizanje ravnog stomaka. Fitness stručnjaci tvrde da je i efikasnija od toliko napornih trbušnjaka. Ova vežba ne može biti lakša, a jedino što je bitno je da morate pravilno disati.

U ovoj vežbi disanjem se aktiviraju i jačaju najdublji abdominalni mišići, zapravo, disanjem izazivamo kontrakcije

Ako radite ovu vežbu pravilno, ojačaćete ceo središnji deo tela i ojačati donji deo leđa, što će vam poboljšati držanje. Ovakva tehnika dubokog disanja deo je pilatesa i joge, ali možete je raditi odvojeno od tih vrsta vežbi.

1. Čim se probudite (idealno bi bilo na prazan želudac i dok ste još u krevetu) legnite na leđa sa savijenim kolenima, a stopalima oslonjenim na krevet. Udahnite, pa duboko izdahnite i uvucite stomak toliko jako kao da pupak želite da prilepite uz kičmu. Što više izdahnete to će biti jača kontrakcija i učinkovitost ovog pokreta.

2. Zadržite uvučeni stomak 15 sekundi za početak, a kako napredujete produžite trajanje sve do 60 sekundi, uzimajući plitke udisaje prema potrebi. Ponovite 3 do 5 puta.

3. Kada ste spremni za težu verziju ove vežbe, radite vežbu klečeći na kolenima i dlanovima, sedeći ravno na stolci ili na lopti za pilates.

4. Nakon određenog vremena vežbanja stomak ćete moći držati stisnutim dok sedite ili stojite tokom celog dana.
Ako budete radili ovu vežbu za ravan stomak redovno, zdravo se budete hranili i radili i svoj uobičajeni trening, rezultate ćete videti i osetiti već za 2 nedelje.

 

Izvor: lepotaizdravlje.rs
Foto: instagram/sommerray

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost