SAVETI UZ KOJE ĆE VAŠ TRENING BITI ZNATNO EFIKASNIJI!

 

Koliko god se trudili da regulišemo naše navike, kada je zdrava ishana u pitanju, bez fizičke aktivnosti, rezultat neće biti baš onakav, kakvom se nadamo. Svi koji su se barem jednom podvrgli stivanju ovih zdravih navika, znaju koliko to može biti teško, ali poenta je u dobroj motivaciji, jer ako sebe motivišete da prve dve nedelje budete zaista savesni, ove zdrave navike postaće deo rutine u kojoj ćete uživati.

Nedostatak fizičke aktivnosti, jedna je od glavnih mana savremenog načina živote, zato se, prvenstveno zbog svog zdravlja moramo potruditi da kod sebe razvijemo svest o važnosti redovne fizičke aktivnosti.

Kako bi naš trening bio što efikasniji i donosio što pozitivnije rezultate, potrebno je da znamo par činjenica o zdravom načinu života, koji će u kombinaciji sa treningom, naš organizam učiniti zdravim, a telo dovesti do savršene figure.

Kada je reč o efikasnom mršavljenju i treniranju, ne smemo zaboraviti na važnost hidratacije organizma. Samo tokom treninga, važno je da popijete oko pola litra vode, kako biste svoj organizam sačuvali od dehidratacije.

Da bi trening bio zaista efikasan, potrebno je da naučite da se pravilno hranite. Najbolje je da 2 sata pred trening imate obrok koji se sastoji od proteina i složenih ugljenih hidrata, a koji će vam pomoći da postepeno oslobađate energiju tokom treninga.

Bitno je da na trening uvek odlazite odmorni, kako biste bili potpuno koncentrisani na izvođenje vežbi.

Kako biste ostali motivisani, važno je da iz nedelje u nedelju sebi postavljate nove fitness ciljeve, kojima ćete težiti.

 

 

 

 

Izvor: Lepota i Zdravlje
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Vruća stolica
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro