PRAVA SPORTSKA ODEĆA JE VEOMA BITNA: Pogrešni materijali mogu izazvati infekcije! (FOTO)
Prilikom bavljenja sportom važno je pronaći odeću koja diše. Ipak, tek nekolicina brine o pravilnom izboru donjeg veša prilikom treninga. Što se sportske odeće tiče, kao najbolji izbor pokazala su se sintetička vlakna, kao što je poliester. Mogu dobro da upijaju vlagu i pustiti tkaninu da se sama osuši.

Materijali koji ostavljaju koži manje prostora da diše, može da dovede do toga da se između oznojene odeće i kože stvori vlažan deo. Time se povećava opasnost od iritacije i neželjene promene na koži.  Pomislite samo šta se dešava na mestima koja su još manje u kontaktu sa vazduhom!

Pogrešan izbor donjeg rublja može da dovede do vaginalnih gljivica. Gljivice se javljaju na toplim i vlažnim mestima. Znojenjem, posebno zbog pogrešnog izbora donjeg rublja, stvara se vlažnost koja je pogodna za infekcije.
 

Izbor odeće

Ocrtavanje donjeg rublja ispod uskih sportskih helanki svakako nije privlačno. Ipak, uski modeli donjeg veša, poput tangi, mogu pri vežbanju da izazovu povrede u intimnom području.  Čak i najmanje posekotine mogu biti uzroci pojave patogena, koji se prirodno nalaze u intimnoj regiji. Veoma tesan donji veš sprečava dobro cirkuklaciju u krvi i protok vazduha u genitalnom području. Preporučuje se nošenje dnevnih uložaka, jer su lako zamenljivi i poznati po svojoj vazdušnoj propustljivosti.

Higijena je najvažnija

Pravilan izbor materijala neće zameniti higijenu. Ako vam je prijatnije da se nakon treninga okupate kod kuće umesto u teretani, obavezno promenite donje veš pre nego što krenete kući!

Izvor:cosmopolitan.rs
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro