ODLIČNA VEŽBA KOJA PODRAZUMEVA SVEŽ VAZDUH I OSLOBAĐANJE: Otkrivamo savete koji će vam olakšati ovu aktivnost tokom leta!

 Kada je vežbanje u pitanju, trčanje je definitivno vaš favorit, ali vam vrućine i gužve tokom leta smetaju, da uživate u omiljenoj vrsti rekreacije. Pored toga što slovi za najbolji kardio trening, trčanje je odlična vežba, jer podrazumeva boravak na otvorenom, svež vazduh i oslobađanje, tokom dana nagomilanog stresa. 

Postoji nekoliko saveta, koji će vam u mnogome olakšati trčanje tokom leta, pa nećete morati svoju omiljenu vrstu treninga da zamenite boravkom u zagušljivoj teretani.

Najbolja opcija za trčanje tokom leta, su sportski tereni, koji ne podrazumevaju uvek kužvu, a na kojima uvek možete napraviti pauzu u vidu kraćih vežbi, ili jednostavno šetnje.

Tokom leta, najbolje je da trčite po nekoliko kraćih deonica, jer ćete se na taj način manje odmoriti i preznojiti, što svakako jeste poenta treninga, ali tokom leta, može biti i dodatna smetnja.

Ukoliko trčite van sportskih terena, tokom toplih dana izaberite kraće i jednostavnije rute, kako sebe ne biste podvrgli prevelikom naporu, posebno ako je napolju jako sunce.

Najbolje vreme za trčanje u toku leta je rano ujutru, ili u kasnim večernjim časovima, kada su temperature optimalne i kada svoje telo ne izlažete prekomernom stresu.

Trčanje tokom leta zahteva i bogatu hidrataciju, jer što se više znojite, to vam više vode treba. Pre treninga i posle treninga obavezno popijte čašu vode, a tokom treninga pored sebe uvek imajte i flašicu, koja će vam biti dodatna hidratacija tokom intenzivnog napora.

Odeću birajre od nešto laganijih materijala, koji dobro upijaju, kako ne biste bili u vlažnoj odeći tokom treninga.

Obavezno nanesite zaštitni faktor, kada ste tokom trčanja izloženi dnevnom svetlu, jer je i u tim trenucima koži potrebna adekvatna zaštita.

Uz adekvatnu pripremu, omiljena fizička aktivnost predstavljaće pravo zadovoljstvo čak i tokom leta.

 

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Arhiva 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnjakafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Goli život  
23:00  Parovi - Live  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro