DEVOJKE ZAOBILAZE TERETANU U ŠIROKOM LUKU: Razlog je ŠOKANTAN!

 

Svaka četvrta žena odlazak u teretanu smatra "zastrašujućim" jer postoji mogućnost da budu izložene osudi drugih ljudi, a skoro polovina žena koja je učestvovala u anketi nedavno sprovedenoj u Velikoj Britaniji izjavila je da se u nekom trenutku tako osećala u teretani.

Mogućnost da ih drugi vežbači osuđuju ili im se rugaju najviše plaši devojke u starosnoj grupi između 18 i 24 godine.

U anketi koju je sprovela kompanija učestvovalo je 2.000 žena, a čak 37 odsto njih boji se da nisu "dovoljno fit" da bi išle u teretanu, 28 odsto njih brine to što smatraju da nisu privlačne dok vežbaju, a svaka treća plaši se da bi drugi ljudi koji vežbaju mogli da im se smeju ako neke vežbe rade pogrešno.

Većina anketiranih iz tih razloga na kraju odustane od ideje o vežbanju i ostaje kod kuće izbegavajući bilo kakav vid fizičke aktivnosti, što ima pogubne posledice po opšte zdravstveno stanje.

Od 2.000 ispitanica, jedna petina vežba ređe od jednom nedeljno, ima onih koje ne vežbaju uopšte, a interesantno je da čak i one koje generalno ne vežbaju povremeno plaćaju članarine u teretanama koje prosto propadnu jer se one nikad ne pojave na treningu.

 

 

Iako je skoro 70 odsto žena koje su učestvovale u istraživanju izjavilo da želi da bude fizički aktivnije, kao objašnjenje zbog kojeg to ipak ne čine navodile su (prilično besmislene) razloge kao što su "zacrveneću se", "oznojiću se" i tome slično, dok je bilo i onih koje su priznale da ne vežbaju jer se boje da neće biti dovoljno dobre.

Najčešći razlozi koje su žene navodile kao objašnjenje nedovoljne fizičke aktivnosti bili su nedostatak novca, to što im ideja o vežbanju deluje zastrašujuće, strah da se neće uklopiti ali i zabrinutost zbog mišljenja drugih ljudi.

Među čestim odgovorima bili su i "ne znam da koristim sprave", "bojim se da ću se suviše oznojiti", "nisam u dovoljno dobroj formi da bih vežbala pred drugima" i "sportska odeća mi loše stoji".

 

Mondo
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro