Izvor:
13.03.2017 u 21:45
0

OD ČIŠĆENJA KUĆE DO SEKSA: Ova tablica vam pokazuje koliko kalorija trošite tokom različitih aktivnosti!

Za neke sportske aktivnosti možda i znate koliko kalorija troše, ali znate li koliko potrošite kalorija u kuhinjskim aktivnostima, čišćenju kuće, slušanju muzike ili kucanjem na računalu? Pogledajte u tablici.

Računica za potrošnju kalorija u različitim sportskim i drugim aktivnostima preuzeta je iz istraživanja objavljenog u stručnom časopisu Medicine and Science in Sports and Exercise. Količina kalorija potrošenih tokom jednog sata temelji se na takozvanom metaboličkom ekvivalentu (MET), odnosno jedinici koja se koristi za procenu metaboličke aktivnosti, tj. potrošnje kiseonika tokom telesne aktivnosti.

Koristeći MET određene aktivnosti, količina potrošenih kalorija može se izračunati tako da se MET pomnoži s telesnom težinom izraženom u kilogramima.

U tablici je prikazano koliko se kalorija potroši u jednom satu provodeći različite aktivnosti, u zavisnosti od telesne težini osobe, a aktivnosti su navedene redom od one s najvećom potrošnjom kalorija prema onoj s najmanjom.

Izvor:Zivim.hr
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter