parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

TRENING U TRUDNOĆI? Veliko DA! Evo koje vežbe su dobrodošle!

Vežbe koje će vas održati zdravim i fit tokom trudnoće, bez obzira u kom ste mesecu...

Ako vam je potrebna motivacija za vežbanje tokom trudnoće, možda će vam pomoći sledeće saznanje: vežbanje tokom trudnoće može pomoći telu da se pripremi za porođaj i mnogo brže oporavi nakon njega.

Zato pogledajte sledećih šest vežbi koje su odlične za žene u bilo kojem stadijumu trudnoće. Pre početka treninga, obavezno se konsultujte sa ginekologom.

Prenatalna joga

Ako nikada pre niste radili jogu (ili ste relativno skoro počeli), pronađite trenera koji će vam pokazati pokrete i položaje i stalno vas motriti. Ovo je naročito važno tokom odmicanja vaše trudnoće. Od drugog semestra trebalo bi da izbegavate položaje koji uključuju ležanje na leđima ili održavanje balansa.

“Bosonogi” treninzi

Lagani treninzi na kojima vam ne treba nikakva obuća su suprotnost klasičnim aerobik ili pilates vežbama. U prvom semestru možete raditi sve vežbe, dok u drugom treba da povedete računa, pogotovo na vežbe koje uključuju ležanje na leđima i okretanje u struku.

Spining – vožnja sobnog bicikla

Ovo je jedini trening na kojem možete sve vreme da sedite, ali i da se držite rukama (za volan koji je podesiv). Tokom treninga morate biti hidrirani i voditi računa o disanju. Preskačite vežbe u kojima se stoji na bicikli, ili ustaje-sedi u trećem semestru. Uvek možete ići svojim tempom i stati kad god osetite potrebu.

Plivanje

Bilo koje vežbanje u vodi je odlično jer ne vrši pritisak na zglobove. Polako ulazite u bazen i držite se tempa koji je po vama idealan. Možete isprobavati i različite stilove plivanja, ali vam preporučujemo prsno jer ne zahteva okretanje i previše napora.

Trčanje

Da, trčanje postaje teže kako vaš stomak raste, ali je ipak moguće trčati tokom većeg dela trudnoće. Bitni su brzina i distanca – čak i ako ste nekada bili poput profesionalnih atletičara. Slušajte telo i nemojte forsirati prelazak neke određene distance koju ste nekada mogli sa lakoćom da istrčite. Lagano džogirajte, brzo hodajte, pratite disanje. Takođe se postarajte da na vašoj ruti treninga postoje toaleti, jer se jačim kretanjem može stvoriti pritisak na bešiku.

Treninzi sa tegovima

Teški tegovi u trećem semestru zvuče kao loša ideja, ali vežbanje sa sopstvenom težinom (poput čučnjeva i sklekova na zidu) će pomoći da ojačate i održite tonus mišića i tokom trudnoće. Možete koristiti i male tegove za vežbanje ruku koji neće stvoriti veliki pritisak.

 

Izvor: zenskimagazin.rs
Foto: Pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Cetvrtak
04:30 Dobro jutro Srbijo
07.00 Dobro jutro Srbijo
11:15 Kviz Naslovna strana
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja Kafica
12:55 Vesti
13:10 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Parovi - Live
15:30 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:05 Kviz: Naslovna strana
18:35 Upoznajte Parove
21:00 Srbija na dlanu
22:00 Parovi - Roditeljski sastanak
02:30 Parovi - Live