Izvor:
31.03.2017 u 23:05
0

ZA MAKSIMALNE REZULATE TRENINGA: Evo koje namirnice treba da jedete pre, a koje posle vežbanja!

Iako su sve ove namirnice zdrave, treba malo obratiti pažnju u koje vreme ih konzumirate. Rezultati treninga će se brže pokazati.

Nije neka novost da određene namirnice mogu pomoći da izgubite na težini. No, isto tako možda niste svesni da konzumiranje određenih namirnica pre i posle vežbanja može još više poboljšati rezultate. Tako su složeni ugljikohidrati i proteini idealni pre, dok su jednostavni ugljikohidrati bolji za posle.

Stručnjaci kažu da slabija prehrana prije vežbanja može prisiliti vaše telo na izvlačenje energije iz jetre i bubrega, čineći kile težim za skidanje. Predlažu da se nešto pojede u roku 30 minuta nakon vežbanja, jer je metabolizam tad još vrlo aktivan.

Pre: Bademi

Orašasti plodovi sadrže dosta proteina, a posebno bademi, koji imaju i za srce zdrave masti i vlakna. Porcija od 100 grama badema obično sadrži 3,9 grama ugljikohidrata, što je idealan unos čak i kod najtežeg treninga.

Pre: Zobena kaša i bobičastim voćem

Ovo je uvijek zdrav izbor, ali je još i bolji prije vežbanja, s obzirom na to da sadrži mnogo proteina. Zbog ugljikohidrata u zobenu kašu dodajte i malo borovnica. Bobičasto voće također je puno vitamina C, kalija i vlakana. Kombinacija ove dve namirnice daće će vam sve potrebne nutrijente.

Pre: Integralni hleb sa semenkama i sir s niskim procentom masti

Verovali ili ne, jednostavnost ove hrane ne ometa njegovu hranjivu vrednost. Ovo vam daje puno zdravih proteina i kontinuirani unos ugljikohidrata.

Posle: Surutka s bademovim mlekom

Postoje prednosti i mane kada su u pitanju proteinski sokovi, ali zbog potrebnih nutrijenata oni su idealan izbor nakon treninga. I što je odlično vaše telo ga brzo apsorbira. Dodavanje bademovog mleka u shakeove se preporučuje jer je puno vlakana kalija, vitamina E i magnezija.

Posle: Kajgana s čašom narandžinog soka

Jaje je jedno od najjednostavnijih izvora proteina na svetu. Međutim, one su gotovo bez ugljikohidrata (1,1 grama na 100 grama jaja). Zato stručnjaci predlažu da uz kajganu popijete čašu soka od narandže, po mogućnosti sveže iscijeđenog kod kuće. Ova kombinacija dat će vam potreban vlakna, vitamine A, C i D, kao i proteine i kalcij.

Izvor:zivim.hr
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter