Izvor:
16.06.2016 u 16:58
0

VODITE RAČUNA: Da li trening loše utiče na vašu kožu?

Nakon dobro odrađenog treninga, normalno je da ćete se oznojiti.

Prljavština i znoj zapušavaju pore na licu, grudima i leđima, posebno posle treninga. Zato je obavezno oprati lice od šminke pre treninga, a posle treninga dobro obrišite kožu, posebno ako nemate vremena da se istuširate. Onim danima kada želite da trenirate, izbegavajte vodootpornu šminku.

Zbog treninga se takođe mogu pojaviti akne na leđima. Majica natopljena znojem, loše utiče na vašu kožu, zato birajte tkaninu koja brzo upija znoj i isto tako se brzo suši. Takođe obavezno menjajte donji veš suvim, ukoliko se jače znojite.

Nevezano gde trenirate, da li trčite po stazi ili ste u sali, UV zračenje je prisutno i utiče negativno na kožu. Nanosite redovno svoju kremu koja ima oznaku sport, a to su gelovi, sprejevi, losioni, koji će ujedno da vam pomognu da se manje znojite tokom treninga, u određenim predelima.

Ako se tokom treninga koža ispod pazuha upali, koristite masne kreme ili vazelin, a ako imate problem sa trenjem butina, koristite dečiji talk.

Na vama je da izaberete vrstu treninga, da li će to biti intenzivniji trening ili možda pilates, joga ili šetnja, vodite računa o svom zdravlju i koži.

HappyTv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter