Izvor:
14.08.2017 u 19:47
0

PUSTITE KORAK: Ovo se desi vašem duhu i telu posle samo pola sata šetnje!

Pola sata dnevno verovatno provedete na internetu. Pola sata provedete u saobraćajnoj gužvi. Pola sata prosto ne znate šta biste mogli sledeće da radite. Mi imamo predlog – prošetajte

Ovo su samo neke koristi koje ćete imati od polučasovne šetnje:

Potrošićete minimum 150 kcal

Ne zvuči kao mnogo, ali se zbog efekta šetnje na metabolizam zapravo pojačano sagorevanje produžava na nekoliko sati.

Osećaćete se opuštenije

Bez obzira na to da li ste odlučili da se prošetate gradskim ulicama ili prirodom, nakon pola sata osećaćete se relaksirano. Ne morate da hodate brzo, dajte sebi dovoljno vremena za laganu šetnju sa svojim mislima.

Smanjićete rizik za proširene vene

Dokazano je da redovna šetnja smanjuje pojavu proširenih vena, ali i bol usled već postojeći. Važno je samo da nosite udobne cipele.

Poboljšaćete probavu

Nakon obilnog obroka nemojte da ležite. To je pravo vreme za polučasovnu šetnju. U tih pola sata vaš organizam će mnogo brže svariti teško jelo, a pomoći će organizmu da zadrži sve one dobre nutrijente koji vam trebaju. O energiji i kondiciji da i ne govorimo.

Iskoristite šetnju za stvari za koje inače na nalazite mnogo vremena

Dok šetate možete samo gledati okolo i razmišljati, a možete i pozvati prijateljicu koju niste dugo čuli ili konačno pozvati zubara i zakazati pregled.

Inspiriraće vas na vežbanje

Nakon što vam pola sata šetnje iz dana u dan postane pomalo monotono, verujte, poželećete da učinite više. Nemojte se čuditi da, iako možda nikada niste bili skloni trčanju, odjednom poželite da umesto šetnje ubrzati korak. Uostalom, sada ćete sigurno već imati puno bolju kondiciju nego onda kada ste ovakvih pola sata radije provodili pred ekranom.

Izvor: Informer
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter