parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

Da li bolovi u mišićima znače da je trening bio dobar?

 

Bolje je da današnji trening bude slabijeg intenziteta i da ste u mogućnosti vežbati i sutra. Ne zapravo. Iako vežbanje do osećaja bola u mišićima znači da ste ih napregnuli, dugoročno gledajući, to nije dobro.

Previše intenzivan trening jedan dan znači da možda nećete biti u mogućnosti da vežbaju idući dan ili nekoliko dana posle. To je ozbiljan problem jer je učestalo vežbanje, disciplina i pridržavanje rasporeda ključno za postizanje dugoročnih rezultata.

Drugim rečima, češće kretanje može biti bolje od intenzivnog treninga nakon kojeg imate upalu mišića. Vrlo je važno da ste u mogućnosti vežbati svaki ili svaki drugi dan.

Kada je u pitanju vežbanje, nije dovoljno nekoliko dana u mesecu odraditi intenzivan trening pa ostatak meseca uopšte ne vežbati.

Previše intenzivan trening možete prepoznati ako osećate da drhtite ili se tresete tokom izvođenja ponavljanja neke vežbe. Tada sa sigurnošću možete znati da će vas idući dan boleti mišići, osim ako se jako dobro ne istegnete ili izmasirate mišiće.

Istina je da se veliki broj ljudi podcenjuje dok vežba. Vaše telo može podneti puno. No, ako osećate da ste značajno umorniji nego na samom početku treninga, onda usporite. Nemojte se previše forsirati.

Uvek imajte na umu da je bolje da današnji trening bude slabijeg intenziteta i da ste u mogućnosti vežbati i sutra nego da morate preskočiti nekoliko treninga.

 

Izvor: pressonline.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vesti



Podeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Dobro jutro Srbijo
07:55 Vesti
08:00 TOP - SHOP
08:15 Dobro jutro Srbijo
10:55 Vesti
11:00 Parovi Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:10 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Beni Afet serija 
14:55 Parovi - Live
16:20 Posle rucka
17:45 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
19:00 UPOZNAJTE PAROVE
19:55 Bingo
20:30 UPOZNAJTE PAROVE
21:00 Ćirilica 
slede Parovi - Live