parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

Da li bolovi u mišićima znače da je trening bio dobar?

 

Bolje je da današnji trening bude slabijeg intenziteta i da ste u mogućnosti vežbati i sutra. Ne zapravo. Iako vežbanje do osećaja bola u mišićima znači da ste ih napregnuli, dugoročno gledajući, to nije dobro.

Previše intenzivan trening jedan dan znači da možda nećete biti u mogućnosti da vežbaju idući dan ili nekoliko dana posle. To je ozbiljan problem jer je učestalo vežbanje, disciplina i pridržavanje rasporeda ključno za postizanje dugoročnih rezultata.

Drugim rečima, češće kretanje može biti bolje od intenzivnog treninga nakon kojeg imate upalu mišića. Vrlo je važno da ste u mogućnosti vežbati svaki ili svaki drugi dan.

Kada je u pitanju vežbanje, nije dovoljno nekoliko dana u mesecu odraditi intenzivan trening pa ostatak meseca uopšte ne vežbati.

Previše intenzivan trening možete prepoznati ako osećate da drhtite ili se tresete tokom izvođenja ponavljanja neke vežbe. Tada sa sigurnošću možete znati da će vas idući dan boleti mišići, osim ako se jako dobro ne istegnete ili izmasirate mišiće.

Istina je da se veliki broj ljudi podcenjuje dok vežba. Vaše telo može podneti puno. No, ako osećate da ste značajno umorniji nego na samom početku treninga, onda usporite. Nemojte se previše forsirati.

Uvek imajte na umu da je bolje da današnji trening bude slabijeg intenziteta i da ste u mogućnosti vežbati i sutra nego da morate preskočiti nekoliko treninga.

 

Izvor: pressonline.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
10:40 TOP - SHOP
11:00 Parovi Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Čađava mehana
15:30 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:10 Glamur
19:20 Upoznajte parove
21:00 Kviz: Soba sreće
21:30 Parovi - Live
02:30 Parovi - Live