Izvor:
26.10.2017 u 15:29
0

NE MRŠAVITE PRAVILNO: Ovo su znaci da dijetom GUBITE MIŠIĆE!

Ukoliko mislite da izgladnjivanjem i strogim dijetama možete da postignete najbolje rezultate kada je mršavljenje u pitanju, varate se. Vožnja sa praznim rezervoarom u stomaku vas nikud neće odvesti.

Kada vaš organizam prolazi kroz stres zbog mršavljenja, ono se sprema da skladišti naslage kako biste imali energije za periode kada smanjite unos kalorija. Tako se ono prebacuje u mod za preživljavanje i osnovne radnje kao što je disanje. Usled nedostatka kalorija, ili goriva, telo će se okrenuti svojim izvorima kao što su salo, ali i mišići. Ukoliko gubite mišiće koji su zaduženi za sagorevanje kalorija, onda su vaši napori uzaludni.

Zbog toga, kada odlučite da se uhvatite u koštac sa kilogramima, obavezno jednom mesečno proveravajte odnos masti i mišića u organizmu. Ukoliko ste primetili neki od sledećih simptoma, onda vaše telo gubi više mišića nego masti.

Mršavite više nego što ste očekivali

Postoji limit koji vaše telo ne sme da pređe kada su u pitanju masti koje telo sme da sagori. Morate da vodite računa o tome kakvu hranu jedete i da se redovno merite.

Osećate se tromo

Svako ko je posle burne noći otišao u teretanu zna koliko je to jako teško. Isto je i sa slabom ishranom i vežbanjem. Ako nemate snage da vežbate, onda ne možete da jačate vaše mišiće i da ih regenerišete.

Ne vidite nikakav napredak

Poenta kod vežbanja je da imate snage da izdržite trening, ali i da vam ostane dovoljno kako bi se vaši mišići regenerisali. U suprotnom nećete moći da se posvetite vežbanju i rezultati će izostati.

Loše ste raspoloženi

Razmišljanje zahteva mnogo truda, s obzirom da 20 procenata unesenih kalorija sagori mozak tokom svog rada. Ukoliko gladujete to znači da vaš mozak ne dobija dovoljno energije i može se javiti dekoncentracija.

Imate lošu ravnotežu

Isto je kao i sa razmišljanjem: vaš mozak nema dovoljno energije da se poveže sa mišićima. Naročito je opasno kada dođe do smanjenja šećera u organizmu.

izvor:telegraf.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter