Izvor:
19.11.2017 u 15:01
0

REŠITE SE POMORANDŽINE KORE: Lake vežbe koje zatežu mišiće i smanjuju celulit! (VIDEO)

Rešite se brzo "pomorandžine kore" i celulita jednostavnim i lakim vežbama! Dovoljno je da odvojite 30 minuta tri do četiri puta nedeljno da bi nataložene masnoće ispod kože nestale sa kritičnih regija na telu.

Celulit koji se najpre primećuje na zadnjici i zadnjem delu butina, u blažoj ili izraženijoj formi, ima skoro 98 odsto žena, starih i mladih, mršavih i onih bucmastijih.

Ako se na vreme ne reaguje, masnoće se talože i na drugim delovima tela i kada se nakupe u količini da postanu vidljive, koža poprima neravnine koje podsećaju na pomorandžinu koru.

Neke loše životne navike, na prvom mestu kafa, cigarete, fizička neaktivnost, nepravilna ishrana, ali i genetika, igraju veoma važnu ulogu u nastanku celulita. Pažljivim izborom namirnica i umerenim vežbanjem mogu da se postignu zadovoljavajući rezultati za kratko vreme.

Na jelovniku bi trebalo da preovlađuju riba, nemasna mesa, sveže voće i povrće i proizvodi od mleka sa što manjim procentom masnoće. Trebalo bi unositi dosta tečnosti, pre svega vodu i nezaslađene čajeve. Vitamini C i E iz svežeg voća i povrća poboljšaće elastičnost kože.

Umerena fizička aktivnost takođe može da pomogne u rešavanju ovog problema. Dovoljno je da odvojite tri do četiri puta nedeljno po 30 minuta da bi celulit nestao sa kritičnih regija na telu!

1. Čučanj (plie)

Raskoračni stav, stopala su nešto šire od obima kukova, i malo su okrenuta u stranu. Savijte noge u kolenima i spustite se u duboki polučučanj. U tom položaju zadržite se nekoliko sekundi i vratite u početni položaj. Uradite tri serije od 10 do 15 ponavljanja.

2. Iskorak

Raskoračni stav, stavite ruke na bokove. Napravite iskorak desnom nogom i spuštajte se na dole dok desno koleno ne bude pod pravim uglom, a levo na samo nekoliko milimetara od poda. Vratite se u početni položaj odupirući se desnom petom o pod. Ponovite vežbu sa drugom nogom. Radite naizmenično od 15 do 20 iskoraka. Ako hoćete da vežbu učinite težom, u svaku ruku uzmite teg od pola ili jednog kilograma.

3. Stepenik

Stanite ispred stepenika, koji treba da bude u visini kolena, i podignite levo stopalo. Oduprite se petom leve noge dok se telo potpuno ne ispravi i ne budete stajali na jednoj nozi na stepeniku. Vratite se polako nazad tako da desna noga potpuno dodirne pod. Ponovite nekoliko puta, a zatim vežbu uradite i sa drugom nogom.

4. Karlica

Lezite na leđa, ruke su pored tela, noge savijene u kolenima. Podižite karlicu što više. Zadržite se u ovom položaju dve-tri sekunde, i vratite se u početni položaj. Ponovite 10-15 puta.

5. Zatezanje zadnjice

Lezite na leđa, savijte koleno leve noge, a desnu ispravite i podignite u ravni sa natkolenicom savijene noge. Uvucite stomak, raširite ruke, odignite zadnjicu i pokušajte što je duže moguće da izdržite u tom položaju. Ponovite od sedam do 10 puta sa svakom nogom. Da bi vežba bila teža, umesto da držite ruke pored tela, prekrstite ih na grudima.

6. Podizanje noge

Kleknite na pod, podlakticama se oslonite na podlogu. Jednu nogu savijte pod uglom od 90 stepeni i podignite tako da butina bude paralelna sa podlogom, i vratite je u početni položaj. Vežbu ponovite sa svakom nogom po 10 puta.

Lepaisrecna.rs
Foto: Arhiva/Youtube

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter