Izvor:
22.11.2017 u 21:38
0

SAVRŠENA POZADINA: Sa jednom vežbom do fantastičnih rezultata!

Svakodnevno vežbanje svakako doprinosi zdravlju, ali važan je i način na koji vežbate. Ovi unapređeni čučnjevi dovešće do fantastičnih rezultata.

Kada radimo čučnjeve, radi nam većina mišića u donjem delu tela uključujući mišiće prednjeg dela bedra, zadnjice i bedra sa strane. Međutim, najvažnije je da celo vreme razmišljate o svakom koraku u vežbi i o svakom mišiću koji mora biti napet. Sledeći način na koji možete raditi čučnjeve je veoma efikasan u oblikovanju tela.

1. Stanite uspravno bez savijanja u kolenima ili kukovima i noge držite u širini ramena. U rukama imajte tegove od tri do pet kilograma.

2. Stavite svu težinu na pete, ali ne dopustite da se prsti maknu od poda. Dopustite kolenima da se saviju, ali gornji deo tela držite ravnim i nagnutim prema napred. Zategnite trbušne mišiće i zadržite ravnu kičmu i vrat. Ruke raširite tako da vam se lopatice dodiruju.

3. Dok ste u čučnju ne prelazite ugao od 90 stepeni. Kičma u donjem položaju mora biti paralelna s potkolenicama.

4. Vratite se gore u početni položaj tako da pritisak ide prvo od peta i zatim se širi kolenima i kukovima. Povratak na stojeći položaj mora ići pritiskom kroz pete i širiti se na kolena i kukove. Zamislite kao da pritiskate kukove uza zid pred vama i pritom stišćete mišiće zadnjice.

Ponavljajte ove čučnjeve u nekoliko serija od 20 puta. Kontrolišite pokrete dok ponavljate ovu vežbu. Nijedan deo tela ne sme vam biti opušten. U tome je i cela magija ovih drugačijih čučnjeva.

Lepaisrecna.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter