Izvor:
12.01.2018 u 22:23
0

PAŽNJA ZA DAME: Ukoliko nosite visoke potpetice, morate početi sa OVIM VEŽBAMA!

Za visoke potpetice nije važna samo navika jer da biste u njima stajali ravno, ne krivili noge niti karlicu, potrebno je ojačati stabilnost tela i poboljšati ravnotežu.

1. Balans na jednoj nozi

Jednom nogom stanite na pod punim stopalom, telo nagnite prema napred, a drugu nogu podignite unazad da prati ravnu liniju tela. U ruku suprotnu od noge kojom stojite na podu uzmite teg te ga podižite ispravljajući i savijajući ruku 10 puta. Pripazite da vam se telo ne ljulja, pripazite na disanje i mišiće stomaka koji moraju biti stegnuti. Potom zamenite nogu, odnosno ruku te vežbu ponovite u 3 serije sa svakom nogom.

2. Podizanje noge s pilates loptom

Legnite na pod, ruke postavite uz telo, noge savijte, a stopala oslonite na pilates loptu. Zatim podignite zadnjicu tako da telo ostavite u pozi u kojoj ćete moći biti nepomični, a da vam ne bude neudobno jer sad jednu nogu morate podići uvis i zadržati telo u toj pozi 10 sekundi. Vratite se na početni položaj te pripremite drugu nogu za podizanje.

Menjajte noge te svaku podignite i zadržite u toj pozi 5 puta.

3. Istezanje na jednoj nozi

Stanite jednom nogom punim stopalom na pod, a drugu položite odmah iza nje, oslanjajući se na prste. Ruke podignite iznad glave tako da možete maksimalno istegnuti telo. Duboko udahnite, a potom prednju nogu počnite savijati dok vam leđa i pod ne budu paralelni, a ruke spustite da i one stoje paralelno s podom. Ostanite u toj pozi 10 sekundi pa se vratite u početan položaj kako biste isto mogli raditi i s drugom nogom.

Vežbu radite pet puta s jednom i pet puta s drugom nogom.

4. Podizanje zadnjice uz pomoć pilates lopte

Legnite na pod, ruke raširite kako bi vam mogle biti dobar oslonac za stabilnu vežbu. Noge ispružite i oslonite na loptu, a potom istegnite nožne prste, utegnite noge te podižite zadnjicu od poda. Zadržite se u tom položaju 10 sekundi pazeći da su vam mišići stegnuti, a disanje pravilno te vežbu ponovite 10 puta.

Trening upražnjavajte tri puta nedeljno.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Twitter/SentinelStaffs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter