Izvor:
16.02.2018 u 15:51
0

ZA CELO TELO: Tokom ove vežbe postići ćete mnogo veće rezultate!

Ako se i dalje pridržavate starih čučnjeva i trbušnjaka, vreme je da podignete svoje vežbanje na viši nivo. A pravi način za dizanje forme je plank.

Tokom ove vežbe postići ćete mnogo veće rezultate nego što je to bio slučaj sa običnim i ustaljenim rutinama iz teretane. Ova "poza" ojačaće vaše telo daleko brže nego neke tradicionalne vežbe.

1. Leđa će vam biti zahvalna

U slučaju da ste skorije bili u teretani, verovatno ste primetili sve manji i manji broj ljudi koji rade trbušnjake. Razlog tome je što vežba trbušnjaka često dovodi do bola u donjem delu leđa i neželjenih povreda. Shodno tome, i članovi mornarice su počeli da praktikuju plank i vrlo često izbegavaju trbušnjake.

2. Metabolizam će vam postati kao u najboljim danima

Nije tajna da kako starimo, naš metabolizam gubi svoju snagu. Kako bismo se suprotstavili ovome, lični treneri preporučuju plank više nego bilo koju drugu vežbu. Sagorećete više kalorija nego radeći trbušnjake što će vam znatno ojačati leđne mišiće koji troše mnogo energije u toku dana.

3. Držanje će vam se popraviti

Koordinacija ima mnogo više povezanosti sa snagom nego sa vežbom. Fokusiranje na jačanju kičmenog stuba pomoći će vam da popravite svoje držanje, što će znatno olakšati posao celom telu. Ovo je posebno važno za osobe koje se oslanjaju na rad nogu kao što su plivači, sprinteri i biciklisti.

4. Postaćete fleksibilniji

Verovali ili ne, plank vam neće ojačati samo mišiće, već će pomoći da postanu znatno fleksibilniji. Kako je vežba usredsređena na čitavo telo, vratni i rameni deo će vam biti rastegnutiiji, pa čak i prsti. Ako želite da poradite na svojoj pokretljivosti i jačanju bočnih mišića stomaka, probajte plank sa boka.

Izvor: kolektiv,me
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter