GDE GREŠITE ČITAV ŽIVOT: Ponedeljak je opasan dan za promene, evo i zbog čega!

 

Sa promenama u životu uvek počinjemo od ponedeljka, a to je zapravo loša odluka, tvrdi jedan nutricionista.

Bilo da se radi o dijeti ili o vežbanju, nekako uvek odlučimo da će ponedeljak biti prvi dan za promene. Za vikend se odmaramo i u ponedjeljak smo spremne na nove stvari. Ipak, izgleda da je najgore na taj dan započeti s velikim zdravstvenim promenama.

Jedno istraživanje je pokazalo kako vikendom najviše jedemo meso, petkom i subotom jedemo ugljenohidrate i pijemo alkohol, a najviše kalorija unosimo u sva tri dana, petak, subotu i nedjelju.

Svi mislimo kako je ponedeljak najbolji dan za nove početke i odmak od takvog načina života, a stručnjak Džejmi Mas objasnio je zašto je ova teorija potpuno pogrešna.

- Obično je to opasan način započinjanja novih navika. Odmah razmišljamo kako moramo krenuti ili odmah ili nikad, a to onda može dovesti do nezdravih navika - rekao je Džejmi za Women’s Health.

Osim toga, ukoliko ste imale buran vikend, vrlo verovatno se nećete dobro naspavati. Osećaćete se umorno i nećete biti spremne na promene koje ste zamislile pa ćete samo dodatno naškoditi svom telu.

On ima pravi savet za vas:
- Setite se da pokušavate jesti zdravo ceo život, a ne samo sedam dana u nedelji.

 

Kurir
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost