Izvor:
14.03.2018 u 22:13
0

PLESOM DO ZDRAVLJA TELA I DUHA: Smanjuje stres i utiče na vaš imunitet!

Poznato je da fizička aktivnost utiče na dobro raspoloženje, smanjuje hormone stresa i sprečava depresivno raspoloženje.

Jedna od najranijih fizičkih aktivnosti, koja je sastav svake kulture, čak od drevne civilizacije, a utiče na održanje dobre forme i raspoloženja je ples!

Naučnici su dokazali da ples smanjuje količinu stresa i utiče na vaš imunitet. Ne iznenađuje činjenica da je ovo jedna od najomiljenijih aktivnosti širom sveta.

Ples poboljšava vašu koordinaciju, utiče na vašu pozitivnu energiju, smanjuje rizik od krvnog pritiska i holesterola, smanjuje rizik od srčanih bolesti i jača vaše kosti.

Ples je potpuno prirodan i intuitivan način za dovođenje tela u formu. Za samo 30 minuta intenzivnog plesa možete sagoreti od 200 do 400 kalorija. Ovo je savršen način za poboljšanje mišićne mase i oblikovanje tela. Spada u grupu aerobnih vežbi kao što su trčanje, vožnja bicikle i brzo hodanje.

Pruža vam priliku da prihvatite svoje telo izavolite ga onakvim kakvo jeste. Savladavanje novih koraka pojačaće vašu smelost i samopouzdanje.

Ples će vas povezati sa ljudima koji imaju slična interesovanja kao i vi.

Vašoj duši i vašem telu ples će pružiti vrstu rehabilitacije, zato mu posvetite barem 2 sata nedeljno.

Lepotaizdravlje.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter