Izvor:
20.03.2018 u 14:22
0

NAUČNICI DOKAZALI: Evo zbog čega je dobro vežbanje sa psom!

Bilo da volite da vežbate ili ne, složićete se da je uvek bolje kada imate partnera na treningu.

A ako ste u potrazi za nekim sa kojim ćete moći da trenirate i ko će vas održati motivisanim – bez žaljenja na dužinu, jačinu treninga i izgovora – možda je rešenje vaš krzneni prijatelj.

Studija objavljena u jednom američkom žurnalu za zdravlje, otkrila je da vlasnici pasa za 57-77% više dostižu cilj svakodnevne aktivnosti (oko 150 minuta dnevno) od onih koji nemaju kućnog ljubimca. Prema istraživačima, ljudi koji imaju pse mogu uvek da pronađu više vremena za vežbanje, uprkos drugim obavezama i zabavnim aktivnostima koje se često ispreče na putu do treninga. Praktično, vaš pas je na neki način vaš lični trener, ali i motivacija za kretanje.

Još jedna dobra vest je da se i kratka šetnja po kraju sa vašim psom računa kao jedna vrsta treninga. Dovoljno je da malo ubrzate tempo i uspećete da sagorite kalorije kao da ste trčali.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Banjaluka.net

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter