Izvor:
19.04.2018 u 21:32
0

BOMBA ZA MRŠAVLJENJE: Ovaj napitak skida kilograme i čisti telo od otrova!

Lekoviti napitak za mršavljenje i detoksiksaciju organizma – probajte super mešavinu zelenog čaja, limuna i đumbira!

Zeleni čaj je superheroj u borbi protiv viška kilograma i čišćenja organizma. Čaj sadrži antioksidante katehine kojih najviše ima u zelenom i belom, manje u oolong, a najmanje u crnom čaju. Najznačajniji katehin zelenog čaja naziva se epigalokatehin-3-galat (EGCG) i upravo je on zaslužan za manji opseg struka konzumenata ovog napitka.

Naime, EGCG povećava potrošnju energije potrebne za probavu, apsorpciju i metabolizam hrane. Također, EGCG stimuliše oksidaciju masti što rezultira smanjenjem zaliha masnog tkiva. Dodatno, čak i pri ishrani koja obiluje mastima, dugotrajni unos EGCG -a smanjuje nakupljanje masnog tkiva, a time i pojavu prekomerne telesne težine.

Naime, in vitro studije pokazuju da katehini zelenog čaja, naročito EGCG ometaju probavu i emulgiranje masti što su ključni koraci u apsorpciji masti iz hrane. Na taj je način i smanjenja akumulacija masti u tkivima. Uz dokazani učinak na liniju, zeleni čaj je delotvoran i u čišćenju organizma jer se pokazalo da povećava proizvodnju ključnih detoksikacijskih enzima i na taj način podstiče izlučivanje štetnih stvari iz organizma.

Katehini iz čaja nisu stabilni u nekiselom okruženju kakav je npr. u crevima. Zbog toga se tokom varenja izgubi oko 80 posto katehina, međutim, istraživanja su pokazala da gubitke može smanjiti začinjavanje čaja sokom od narandže, limuna, grejpa ili limete.

Sastojci za 1 napitak:

  • 1 kašičica zelenog čaja
  • komadić đumbira kockica veličine 1×1 cm
  • 2 kašike soka od limuna

Priprema:

Skuvati 1,5 dl vode pa pustiti da se ohladi na 80 stepeni pa vodom preliti kašočicu zelenog čaja i izrendan đumbir. Pustiti da odstoji 2 do 3 minuta pa tečnost procediti. Kad se malo ohladi dodati 2 kašike limunovog soka.

Lepaisrecna.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter