Izvor:
29.04.2018 u 13:02
0

SAVRŠEN TRIK: Uz pomoć konca otkrijte da li imate višak kilograma!

Iako se mnogi oslanjaju na indeks telesne mase (BMI kalkulator), postoji još jedan način da utvrdite da li imate prekomeran broj kilograma.

U televizijskoj emisiji "Istina o gojaznosti" koja se emituje na "Bi-Bi-Si" televizijskom kanalu, prikazan je kratak test koji je sproveden nad Britancima.

Glavni pokazatelj gojaznosti jeste višak sala na stomaku, ali ne samo to – taloženje masti na ovom predelu mogu da ukazuju na rizik od nastanka najčešćih bolesti današnjice, poput dijabetesa i srčanih oboljenja.

Autori emisije naglašavaju da se u rizičnoj grupi ne nalaze samo gojazni ljudi čija vaga pokazuje veliki broj kilograma, već i mršavi koji imaju izražen šlauf oko stomaka.

Kako da uradite test?

Prvi korak: Odmerite deo konca od pete pa sve do temena.

Drugi korak: Sada ga savijte na dva dela i potom obmotajte oko struka.

Treći korak: U slučaju da se krajevi konca ne spoje, to je znak da imate višak sala na stomaku.

Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter