URADITE KOD KUĆE: Petominutne vežbe za celo telo!

Dosta je bilo kojekakvih izgovora da se propusti trening. Naravno, svi mi imamo obaveze, zahtevan posao, brige oko kuće i porodice, ali svakodnevno možemo da izdvojimo barem 15 minuta dnevno da ih poklonimo svom telu i pobrinemo se za svoj izgled, a nemojte misliti da je 15 minuta malo.

Leto je pred vratima i krajnje je vreme da se počne sa radom. Spremili smo za vas petominutne vežbe koje će aktivirati mišiće celog tela, i koje će vas  polako ali sigurno dovesti do izvajane figure:

Vežba 1:

Stanite stopalima razmaknutim u ravni sa ramenima, a oslonite se na laktove ruku, počnite svakodnevno da radite izdržaj i neka vaše startno vreme bude 20 sekundi, svakodnevno povećavajte za sekund, dva, dok ne stignete do minuta.

Vežba 2:

Zauzmite isti stav kao za prvu vežbu, a onda izbacite prvo jednu, pa drugu nogu, pravo ispruženu sa zategnutim nožnim psrtima, koliko god možete u vise. Ponovite ovaj pokret što više puta možete, a svakodnevno povećavajte vroj ponavljanja, makar za jedno.

Vežba 3:

Uradite bar 10 čučnjeva dnevno. Ukoliko počnete da vežbate svaki dan, potrudite se da radite po nekoliko serija, ali napredujte postepeno.

Vežba 4:

Radite različite vrste trbušnjaka u više serija svakodnevno, a broj pokušaja povećavajte postepeno.

Ne zaboravite da pre i posle svakog vežbanja istegnete mišiće i razmrdate zglobove.

 

Izvor: lepotaizdravlje.rs
Foto: Pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost