Izvor:
27.05.2018 u 15:07
0

TRIK ITALIJANKI: Jedite testeninu i mršavite!

Italijanke imaju opušten pristup hrani i konzumiraju sve što žele a uvek su vitke.

Italijanke su poznate po tome da vole uživati u hrani, ali to ne znači da će se pomiriti s viškom kilograma. U održavanju vitke linije pomaže im i svakodnevni trik od 15 minuta koji svako može da primeni.

Italijanke imaju opušten pristup hrani i konzumiraju sve što žele, hleb, testeninu, sladoled, vino… Kalorije kontrolišu tako što jedu jednostavne i celovite namirnice, stavljaju manje preliva i umaka te jedu male porcije.

Zbog takvog načina konzumiranja hrane Italijanke ne moraju da idu na dijete, te ih ne praktikuju, a kako bi ostale vitke služe se i trikom koji je zapravo deo italijanske kulture – kad god su u prilici idu kratko da prošetaju, obično 15 minuta.

Italijanke ponekad šetaju i nekoliko puta dnevno i to obično posle obroka. No, tokom tih šetnji nećete ih videti da nose aparate za merenje koraka ili odeću za oblikovanje tela koja podstiče znojenje i mršavljenje.

Italijanke tokom tih ritualnih šetnji uživaju u sunčevim zracima, porazgovaraju sa komšijama ili u šetnju idu s članovima porodice što im je i prilika da se druže.

Dobrobiti šetnje nakon jela dokazala je i nauka. Istraživanje objavljeno u časopisu "Diabetes Care" pokazalo je da tri šetnje po 15 minuta dnevno smanjuju rizik od dijabetesa.

Istraživanja su pokazala i da je šetnja posle večere najkorisnija: lagana fizička aktivnost i sumrak, odnosno večernja tama mogu "reprogramirati" telesni sat te vam tako pomoći da bolje spavate, poboljšati probavu, smanjiti nalet insulina koji se događa nakon jela te ubrzati metabolizam – i sve to bez da uopšte imate osećaj da vežbate.

Kurir-stil.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter