Izvor:
30.05.2018 u 12:49
0

OSLOBODITE SE MASNIH NASLAGA: Uz pomoć 8 trikova lako do ravnog i zategnutog stomaka! (foto)

Počeli ste da živite zdravo, trenirate, koristite pravilnu ishranu, ali imate problem da se oslobodite masnih naslaga sa stomaka?

Isprobajte naše savete o ishrani i pokažite ponosno ovog leta svoj ravan stomak. Ponekad je najjednostavnije rešenje promeniti samo nekoliko navika.

Vreme za obroke

Da li želite da se rešite masnih naslaga na stomaku bez smanjenja kalorija? Jedite svoj najveći obrok ranije u toku dana. Istraživanje je potvrdilo da ovo stvarno funkcioniše! Učesnici jedne studije su četiri meseca bili na mediteranskoj dijeti, a njihov najveći obrok bio je ručak. Oni koji su konzumirali ručak pre 15 sati, imali su oko 3 kg manje od onih koji su najveći obrok jeli kasnije u toku dana, iako su svi uzeli istu količinu kalorija. Kako se to može objasniti? Istraživači kažu da se prvi raspored obroka bolje uklapa sa ljudskim biološkim satom, poboljšavajući naš metabolizam.

Ograničite unos soli

Glavni uzrok zadržavanja vode od strane tela je prekomeran unos natrijuma. Da bi ste se rešili toga, telu je potrebno više vode. Zapamtite da se natrijum ne može naći samo u čistoj soli, već i u mnogim aditivima za hranu. Zato pokušajte da što manje jedete slanu hranu i ograničite unos obrađene hrane, odnosno mesnih proizvoda, zrelih sireva i hleba.

Zelena hrana

Hlorofil je saveznik ravnog stomaka. Zelena boja iz biljaka smanjuje probavne procese u crevima, neutrališe toksine i višak kiseline, a samim tim obezbeđuje bolje varenje. Hlorofil koji dolazi iz prirodnog izvora, na primer od lisnatog povrća, najbolje funkcioniše. Obavezno uključite zelenu salatu u meni.

Brzina kojom jedete

Na izgled vašeg stomaka utiče brzina konzumiranja obroka. Kada konzumirate obroke u žurbi, udišete vazduh, koji zatim ulazi u stomak doprinoseći prekomernoj proizvodnji gasova.

Šetnja

Nađite najmanje pet minuta za šetnju nakon obroka. Kada se krećete, sadržaj u stomaku ima šansu da se dobro promeša, a peristaltizam creva je bolji. Zahvaljujući tome, nema prekomerne proizvodnje gasova, a osećaj preopterećenja nakon obroka nestaje vrlo brzo.

Hrana od celog zrna

Učesnici istraživanja na Univerzitetu Tufts, koji su konzumirali svega nekoliko komada proizvoda od celog zrna dnevno, imali su 10% manje abdominalne masti nego oni koji su uzimali manje. Odakle dolazi taj efekat? Hrana od celog zrna sadrži vlakna koja pružaju dugotrajan osećaj sitosti nakon obroka i stimuliše lučenje hormona koji smanjuju depoziciju masti oko struka.

Umanjite porcije

Ako ne želite da imate masne naslage na stomaku, ne jedite previše za jedan obrok. Takođe pazite na suve proizvode, kao što su dvopek ili suvo povrće, koji nabrekne u stomaku.

Pijte kefir

Jogurt koristite za žitarice, koktele i salate. U poređenju sa ostalim mlečnim napicima, ima manje laktoze – šećera. Laktoza uzrokuje nadimanje, gasove i abdominalni bol. Prema istraživanju Ohajo univerziteta, konzumiranje kefira smanjuje simptome netolerancije na laktozu za čak 70%. Nije bez razloga što njegovo ime znači “dobro osećanje” na turskom.

Izvor: Story
Foto: Twitter/FitspirationaI, Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter