ISPROBAJTE: Pet sjajnih vežbi za trbušnjake koje možete raditi kod kuće!

Prednost ovih vežbi je što ih možete raditi i kod kuće, ali je veoma bitno da budete istrajne i uz kombinaciju adekvatnog kardio treninga, dođete do rezultata.

1. Lezite na pod
Ruke stavite iza glave, a glava neka vam glava bude izdignuta malo od poda (time dodatno aktivirate mišiće na stomaku). Noge podignite u vis, ispružene, u visini kukova. Zatim spuštate naizmenično jednu, pa drugu nogu, tik iznad poda. Tempo prilagodite sebi. Vežbu radite 45 sekundi. Odmorite 15 sekundi, pa ponovite ovu vežbu 3 puta.

2. I dalje ste na podu
Vežba je slična kao prethodna, s tim što ovaj put noge ne spuštate tik do poda nego samo malo jednu ispod druge, dok su u vazduhu, takođe naizmenično. Možete malo ubrzati tempo. Radite ih takođe 45 sekundi. Odmorite 15 sekundi i ponovite vežbu 3 puta.

3. Izdržaj
Ove vežbe su se pokazale kao jedne od najboljih, jer ne samo da vam rade mišići na stomaku, nego na celom telu. Stanite u ”pseći položaj” sa nogama ispruženim i održavate se na prstima. Ruke su vam takođe ispružene a opterećenje vam je na šakama. Guzu spustite dole, da vam celo telo bude u jednoj ravni. Ostanite tako minut. Izdržite! Napravite pauzu od 30 sekundi i ponovite vežbu 3 puta.

4. Opet ste u ”psećem položaju”
Ovog puta neka vam guza, tj. kukovi budu malo izdignuti. Podignite levu ispruženu nogu što više možete gore, vratite je nazad u početni položaj i nakon toga u raskoračite obe noge (leva noga u levu stranu, desna noga u desnu stranu) u skoku. Isto to uradite sa desnom nogom. Vežbu radite minut, odmorite 15 sekundi, pa ponovite sve 3 puta.

5. Opet ste u istom položaju kao u prethodne dve vežbe
U položaju ste za izdržaj. Privucite levu nogu malo u desnu stranu i ka grudima, pa desnu nogu isto tako, samo u levu stranu. Nakon toga se dogegajte rukama u položaj što bliže stopalima. Vratite se u početni položaj i radite ovu vežbu minut. Ponovite je 3 puta.

Naravno, uz sve ove vežbe, takođe je bitna i ishrana. Uz malu korekciju, možete svoj stomak dovesti do savršenstva. Ne zaboravite da pijete puno vode.

 

Izvor: kolektiv.me
Foto: www.egitimvesaglik.com

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Dnevnik
14:30 Posle ručka
16:30 Serija: Suze moje sestre
17:30 Telemaster
18:20 Kviz: Naslovna strana
18:55 Upoznajte parove
21:00 Provodadžija
22:00 Parovi - Parograf
02:30 Parovi - Live