UZALUD VAM TRUD: Ako pre treninga ne uradite ovih 5 stvari nećete izgubiti kilograme!

 

 

Sudeći po temperaturama, leto je stiglo, a vi još uvek figuru niste doveli u red. Fitnes instruktori napominju da je sav trud u teretani uzaludan, ako se ne pridržavamo sledećih pravila

 Kako biste dobili izvajane mišiće, veoma je važna hrana. Najmanje sat vremena pre vežbanja je potrebno nešto pojesti, jer će to organizmu dati potrebnu energiju. Banane i jabuke su odlične, a može se popiti i šejk. 

Hidratacija je ključna jer nema ništa opasnije od vežbe na prazan stomak ili sa manjkom vode u organizmu. Popijte barem litar vode sat vremena pre treninga.

Isplanirajte svoje vežbe, jer je važno da znate šta ćete raditi i koliko minuta, ali izdvojite i vreme za odmor. Kada imate plan, lakše ćete se fokusirati na vežbanje. Zagrevanje pre treninga je neophodno. Jednostavni aerobik i dinamičke vežbe zagrevaju telo, pa možete raditi čučnjeve, sklekove i slično kako biste pripremili telo za veće napore.

Muzika takođe može biti bitna i motivisati vas da odradite dobar trening. Monotona muzika iz teretane nema takav efekt, pa sami sastavite listu pesama koja vam odgovara.

 

Izvor: Glossy
Foto: Youtube/Printscreen

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost