Izvor:
28.08.2018 u 14:08
0

POMAŽU U GUBLJENJU KILOGRAMA: Evo koje namirnice možete uveče jesti bez griže savesti!

Pre spavanja se počastite zalogajem sastavljenim od namirnica koje ne samo da neće otežati gubljenje kilograma nego će da vam pomogne da smršate.

Ako mislite da za uspešno mršavljenje na spavanje morate da idete gladni, varate se.

To vam neće pomoći da izgubite kilograme, bićete nervozni i verovatno ćete posegnuti za nekim namirnicama koje uopšte nisu dobre za vas.

Evo koje namirnice možete uveče jesti bez griže savesti:

1. Sveži sir

Jedni vole kravlji, drugi kozji, a ni s ostalim varijantama svežeg sira nećete pogrešiti. Možete ga jesti samog ili napraviti namaz koji ćete namazati na krekere od celih žitarica. Sveži sir bogat je proteinima i aminokiselinama koje pospešuju gubitak kilogra

2. Ćuretina

Pureći odrezak s lisnatnom salatom ili pak sendvič s ćuretinom i hlebom od celovitih žitarica sigurno će da ublaži glad. Ćuretina je sjajan odabir za obrok pre spavanja jer ne sadrži puno kalorija i masti, a zadovoljava sve potrebe za proteinima i mesom.

3. Grčki jogurt

Mnogima je puno ukusniji od standardnog jogurta, a uz to sadrži puno manje kalorija. Bogat je probioticima koji smiruju creva, poboljšavaju probavu i tako olakšavaju mršavljenje. U njega možete da dodate voće po izboru, a odličan odabir su borovnice zato što su pune antioksidansa. Ako vam nemirna probava stvara probleme tokom spavanja, grčki jogurt će da umir probavu i zato ga stručnjaci savetuju osobama koje žele da smršaju.

4. Ovsena kaša

Omiljeni doručak lako može da postane i večera. Ovsena kaša najbolja je i najzdravija alternativa raznim pahuljicama koje su pune veštačkog šećera. Zahvaljujući velikom broju nutrijenata koje sadrži u sebi, zbog kojih će sigurno utažiti glad, neće teško da padnu vašem želucu.

5. Zeleno povrće

Većina zelenog povrća sadrži malo kalorija, ali i bogatstvo proteina pa zato brzo stvara osećaj ispunjenosti u želucu. Stoga nećete pogrešiti ako pre spavanja pojedete bilo koje zeleno povrće po svom izboru. To mogu biti razne lisnate salate ili pak zapečeni brokoli. Možete napraviti i smuti od kelja, blitve ili spanaća.

Izvor: Kurir
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter