NUTRICIONISTI OTKRIVAJU: Koliko obroka dnevno treba da jedete za savršenu liniju!

 

Svaka žena želi da ima vitku liniju, ali nekima to jednostavno ne uspeva. Zbog brzog tempa života, mnogi jedu na brzinu i ne uspevaju da isprate doručak, ručak i večeru.

Australijski nutrucionista Mičel Adams-Arent je za Business Insider otkrila koliko je bitno da li neko jede tri obroka ili šest obroka dnevno. 

Istraživanja su pokazala da bez obzira na to koliko su bili kalorični obroci ili koliko proteina uneli u telo, oni koji su jeli šest puta dnevno, za razliku od onih koji su jeli tri puta dnevno, izgubili su kilograme. Oni koji su jeli 3 puta dnevno nisu izgubili ni centimetar, ni kilogram. Oni koji su jeli šest puta dnevno su zapravo promenili kompoziciju svog tela, a da nisu izgubili kilažu - objasnila je Adams-Arent.

- Budimo iskreni, kad ljudi kažu da žele da izgube kilograme, zapravo ne žele. Oni žele da promene svoj izgled. Zato, ako se rešite vage, usmerite se na svoju ishranu, jedite proteine, idealno dva grama po kilogramu težine u periodu od 24 sata, to bi značilo od 20 do 25 grama proteina po obroku na svaka tri sata. Uz malo treniranja, promenićete puno više od brojke na vagi, 

promenićete izgled svog tela, a to je ono za čim zapravo žudite - zaključila je Adams-Arent.

Nutricionistkinja Keri Grans objašnjava za Womens Health zašto je količina obroka bitna kod promene fizionomije.

- Dosta mojih pacijenata je profitiralo konzumirajući šest malih obroka, pogotovožene koje su imale običaj da predugo čekaju da pojedu obrok što ih je dovodilo do prevelike gladi zbog koje su jele puno više nego što im je stvarno bilo potrebno. Manjim obrocima tokom dana su utolile glad, te postoji manja šansa za prejedanjem - objašnjava Grans i dodala da većina od njih te obroke nije tretirala kao prave, već je kao užinu između doručka, ručka i večere, ubacivalo zdrave grickalice.

Kurir
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14:30 Serija: Suze moje sestre
15.20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18:10 Glamur
18:30 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte parove
21:00 Provodadžija
22:00 Parovi - Parograf
02:30 Parovi - Live