Izvor:
29.09.2017 u 00:58
0

UŽINA KOJA NE GOJI: Namirnice koje daju osećaj sitosti!

Često nam se desi da u toku dana ogladnimo, čak i kada nije vreme za glavni obrok.

Tada pribegavamo grickalicama, čokoladicama i drugim proizvodima koji nam utole glad, ali ne na duže staze. Takve namirnice sadrže veliku količinu šećera i koje nažalost dovode do viška kilograma. Vi možda ne mislite da jedete mnogo, ali niste svesni koliko užine imaju veliki uticaj na telesnu masu i figuru.

Kako sledeći put ne biste odmah pojeli omiljenu čokoladicu ili grisine i čips, saznajte koje namirnice mogu da vam utole glad bez “lepljenja” i izazivanja viška kilograma.

Voće

I to ne obično, već bobičasto! Malo bobičasto voće poput borovnica, malina, kupina i ribizli mogu biti odličan saveznik za zdravu užinu. U bilo kojoj formi (smutiju, sa jogurtom, sirovoj), zasitiće vas i nahraniti organizam potrebnim nutrijentima i vitaminima. Jedna šaka malina ili kupina je dovoljna za jedan zdrav međuobrok.

Integralne žitarice

Poznato je da su integralne žitarice bogate vlaknima koje pored toga što zasićuju organizam imaju i dobro delovanje na čitav organizam, a naročito na metabolizam. Ove žitarice su bogate mnogobrojnim vitaminima i mineralima i idealne su za malu užinu. Kupite zdravi keks sa celim žitaricama, pojedite jedan tost sa malo putera ili kreirajte mini obrok po vašoj želji i uspećete da utolite glad, bez prejedanja.

Brokoli

Brokoli je idealan za užinu kada se jede samostalno. Pojedite nekoliko komada, obezbedite organizmu vitamine A, C i K i zasitite se na jednostavan način. Pored toga što više nećete osećati glad, brokoli će obnoviti vaš organizam i učiniti ga otpornijim na viruse i bakterije, pa čak i na razvijanje kancerogenih ćelija.

Kokice

Kokice prati dobar i loš glas. Dobar je što su nutritivno bogate i utoljuju glad, a loš što se spremaju na ulju. Zbog složenih ugljenih hidrata mala količina kokica može dosta da zasiti i da vam dovoljno energije do sledećeg obroka. Suština je da ne pojedete celu činiju, već da se ograničite na 2-3 šake, ako ne želite da aktivirate njihov loš efekat.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter