Izvor:
21.10.2018 u 08:02
0

PRAVI IZBOR: Evo kako možete zaštititi kožu, ojačati imunitet, ali i izgubiti kilograme!

Ukoliko ih uvrstite u svakodnevnu ishranu probiotici vam mogu pomoći i poboljšati vaš imunitet, raspoloženje, sistem za varenje, izgleda kože, ali šta je najbitnije može uticati pozitivno na proces mršavljenja.

Evo kako probiotici utiču na težinu.

Probiotici su pravi šampioni kada je u pitanju njihova sposobnost da poboljšaju zdravlje crijeva, što zapravo igra veliku ulogu i za ostatak tela.

– Zdravlje sistema za varenje je značajna odrednica nečijeg metabolizma i verovatnoće dobijanja na telesnoj težini – kaže dr Nansi Rahnama, iz Kalifornije za "Prevention.com"

– Sistem za varenje je mesto gde se apsorbuju svi hranjivi sastojci, mikronutrijenti i minerali. Zato, ako postoji poremećaj ili oslabljena funkcija u sistemu za varenje, telu će verovatno nedostajati ključnih hranjivih materija koje su neophodne za optimalan metabolizam – kađe Rahnama.

Što je vaš sistem za varenje bolji, to bolje funkcioniše vaše telo. Dakle, u teoriji, hranjenje bakterija u probavnom traktu hranom koja pomaže da se te pozitivne bakterije razmnože trebalo bi da vam olakša izgubiti težinu – ali nauka je imala problem da to dokaže.

Istraživanje sprovedeno na životinjama pokazala su da postoji veza između probiotika i gubitka telesne težine.

A zatim su neke studije sprovedene na ljudima (iako male) dovele do obećavajućih otkrića. Jedno istraživanje objavljeno u časopisu "Nutrition Today" pokazalo je da ishrana zapadnjačkog stila (ili tipična američka ishrana, koja je obično bogata masnoćama i šećerima), može da pomogne da bakterije koje su povezane s gojaznošću "procvetaju", dok osobe sa zdravijom prehranom imaju po pravilu druge dominantne vrste bakterija u svom sistemu za varenje. Ono što nije lako dokazati jeste da li gojazni ljudi prirodno imaju više ovih "štetnih" bakterija ili su one posledica njihove nezdrave ishrane.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter