DRŽITE DIJETU, A KILOGRAMI STOJE: Saznajte u čemu je CAKA!

 

Ukoliko se borite sa viškom kilograma, a trudite se da jedete zdravo, trenirate i jednostavno ne znate gde grešite jer kilogrami nestaju, predstavljamo vam jednostavnu naviku koja će pomoći u gubljenju kilograma. 

Reč je o tome koliko brzo jedete vaše porcije. Sprovedena je studija koja povezuje brzinu kojom ljudi jedu sa promenama u njihovo težini. U ovoj studiji je učestvovalo 60.000. ljudi. Naučici sa Univerziteta u Kjušu u Japanu su potvrdili da osobe koje sporije jedu imaju tendenciju gubljenja kilograma. 

Brzina kojom jedemo može da promeni težinu, indeks telesne mase i obim sturka. Naučnici su i proučili podatke osoba sa dijabetesom 2, bolest koja je često uzrokovana gojaznošću. Osobe koje imaju naviku da jedu polako, u proseku su imale najmanji obim struka. 

Osobe koje jedu brzo u proseku imaju veći indeks telesne mase i širi struk. Najvašniji zaključak istraživanja kaže da osobe koju su kasnije usporile u toku obroka odmah počele da gube na težini. Naučnici tvrde da je ova studija konačna i da je potvrdila uticaj brzine načina na koji jedemo na mršavljenje.

Srbija danas
Foto: Arhiva 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost