SPREČAVA ZGRUŠAVANJE KRVI I LEČI DEPRESIJU: Ovaj sastojak kurkume čuva život!

 

 

 Kurkumin, sastojak koji se nalazi u čuvenom indijskom začinu, osim što daje egzotičan ukus, ima intenzivna lekovita svojstva, pokazala su najnovija istraživanja. Kurkuma se u Aziji, osim kao dodatak jelu, koristi u narodnoj medicini, naročito za tretiranje rana na koži i gastrointestinalne tegobe.

Ali, lista zdravstvenih problema kod kojih pomaže ovaj začin znatno je duža.

Sprečava zgrušavanje krvi, pomaže u lečenju depresije, može biti preventiva  bolesti poput artritisa, visokog nivoa holesterola i hroničnih bolova koji mogu nastati zbog dugotrajnih upala.

- Iako još nije sprovedeno dovoljno istraživanja, dosada objavljeni rezultati pokazuju kako kurkumin može biti odlična prevencija raka, te usporiti njegov rast, a čini i hemioterapiju efikasnijom, te štiti zdrave ćelije - objasnili su lekari poznate Mayo klinike iz Amerike.

 Najnovije istraživanje pokazalo je kako kurkumin pozitivno deluje na zdravlje srca, odnosno, kod osoba koje se suočavaju sa srčanim zastojem, pomaže u boljoj funkciji cirkulacije krvi po telu, do vitalnih organa. Naime, osobe sa zastojem srca imaju smanjenu funkciju levog dela srca u koji se uliva krv iz pluća, a iz nje se krv pumpa najvećom venom - aortom u ceo organizam.

 

Izvor: Stil
Foto: Twitter/Y O O R S

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
09:00 Bolja zemlja
10:45 TOP SHOP
11:00 Prelo u našem sokaku
11:55 Vesti
12:05 Prelo u našem sokaku
12:55 Vesti
13:00 Prelo u našem sokaku
14:0 Vesti
14:05 Parovi - Nedeljni ručak
16:40 Čađava mehana
17:30 Telemaster
18:25 Ela Ela Show
21:00 Parovi - Izbacivanje
02:30 Parovi - Live