Izvor:
29.12.2018 u 19:46
0

ZDRAVA HRANA: Ove namirnice imaju moćan anti-age efekat!

Verovale ili ne, pored anti-age beauty proizvoda i tretmana, koji umanjuju pojavu bora i daju koži elastičnost, veliki saveznik u borbi protiv starenja kože svakako je i naš način ishrane.

Ishrana bogate omega3 i 6 masnim kiselinama, vitaminima i mineralima iz voća i povrća, sprečava i umanjuje nastanak bora i na taj način vašem licu daje mladolik izgled.

Za zdrav i blistav izgled kože, veoma je bitno redovno je hidrirati i piti dovoljnu količinu tečnosti u toku dana.

Način ishrane koji utiče na mladolik izgled naše kože zasniva se na konzumaciji vlakana, voća i povrća, nemasnih mlečnih proizvoda i ribe.

Namirnice koje vašoj koži daju poseban anti-age efekat su:

1. Bobičasto voće

Ovo crveno, mnogima omiljeno voće obiluje vitaminima C i A, sadrže i gvožđe, kalijum i folnu kiselinu, pa na taj način efikasno zaustavljaju proces starenja.

2. Avokado

Ova namirnica bogata je nezasićenim masnim kiselinama, kalijumom i gvožđem, magnezijumom, kao i vitaminima A, C i E. Vitamin E ublažava nastanak pora i kosi i koži vraća izgubljeni sjaj.

3. Riba

Riba je bogata omega 3 masnim kiselinama i cinkom, što će učinkovito delovati na našu kožu i pomoći u borbi protiv upalnih procesa i crvenila.

4. Orašasti plodovi

Orašasti plodovi bogati su vitaminom E i omega 3 masnim kiselinama, pa smanjuju i ublažavaju nastanak bora, posebno u području oko očiju.

5. Namirnice bogate vitaminom C

Vitamin C važan je za proizvodnju kolagena, a uz to je i antioksidant, pa čuva naše ćelije od slobodnih radikala, i sprečava vidljive tragove starenja, na koži.

Happytv.rs
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter