Izvor:
01.02.2019 u 16:03
0

ISTINA O PRESKAKANJU DORUČKA: Goji ili ipak ne?

Nema dokaza da preskakanje doručka dovodi do gomilanja kilograma, pokazala je nova studija, objavljena u naučnom časopisu British Medical Journal.

Naučnici sa Univerziteta Monash u Melburnu analizirali su vezu doručka s promenom telesne težine i dnevnim unosom energije. Poslužili su se podacima iz 13 kliničkih istraživanja sprovedenim u Americi i Velikoj Britaniji u poslednjih 28 godina.

Istraživanje je pokazalo da, ako ne jedete doručak to neće izazvati osećaj pojačane gladi u poslepodnevnim satima ili razliku u potrošnji energije.

Ustanovili su da je ukupan dnevni unos energije bio veći kod ljudi koji su doručkovali nego kod onih koji nisu (u proseku 260 kalorija), bez obzira na to doručkuju li inače ili ne. Takođe, utvrdili su da između jednih i drugih nema značajne razlike u aktivnosti metabolizma.

Iako redovno uzimanje doručka može imati druge važne učinke, treba biti oprezan kada se doručak savetuje kako bi skinuli kilgorame jer može imati drugačiji efekat, stoji u studiji.

Ali, to ne znači da bis trebalo da se "ubijamo" jajima i slaninom- naučnici kažu da je kvalitet starih istraživanja prilično loš, pa bi zaključke trebalo uzeti s oprezom.

Glossy
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter