Izvor:
06.02.2019 u 13:43
0

KETO DIJETA: Savetujemo vas kako da smršate bez po muke!

Ketonska ishrana je jedan od najpopularnijih načina regulacije kilograma, trenutno. Zagovornici ovog načina ishrane kažu da su težinu gubili efikasno i bez gladi. Trebalo bi da 70% vaših kalorija dobijete iz masti, a da unosite manje od 50g ugljenih hidrata dnevno, što je dve banane.

Nizak sadržaj ugljenih hidrata dovodi naš organizam u stanje ketoze. To je stanje organizma koje nastaje kao posledica metaboličkog procesa koji se zove ketogeneza. Tokom ovog proces jetra počinje da luči keto tela i ćelije počinju da ih koriste kao jedinice energije. Najefikasniji način da saznate da li ste u ketozi je da piškite na keto trakice.

Šta je keto dijeta?

Ova dijeta bogata je mastima, a siromašna ugljenim hidratima. Da bi vam bilo jasnije ovo, morate shvatiti kako se sagorevaju masti u vašem organizmu.

Našem telu je potrebna energija, koju najvećim delom crpi iz ugljenih hidrata. Oni se u telu razlažu na proste šećere, od kojih najvažniju ulogu ima glukoza, najjednostavniji i najdostupniji izvor energije našem telu. Ali kada ne unosimo dovoljno ugljenih hidrata, naše telo traži drugi izvor energije. U nedostatku iste, telo počinje da sagoreva masti i da ih koristi kao novi izvor energije. Kada se ovo događa vaše telo dolazi u stanje ketoze i počinje proces mršavljenja.

Izvor: Lepota i zdravlje
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter