Izvor:
23.02.2019 u 13:46
0

ZELENI ČAJ: Evo zbog čega nas jedna šoljica ovog eliksira okrepljuje!

Kada popodnevno zevanje uspori naš posao, postoji jedno piće za kojim posežemo, pored kafe, za momentalnu dozu energije – to je zeleni čaj, on je eliksir koji je mnogo bolje rešenje za naše telo od, recimo, Koka Kole lajt. Uz to, iako nas zeleni čaj probudi tamo negde oko pola 4 ujutru, znamo da ćemo se i uprkos tome naspavati.

Ovaj čaj pravi se od lišća drvenaste biljke Camellia sinensis koja je rasprostranjena na Dalekom Istoku, naročito u Kini i Japanu. Oni koji vode računa o svom zdravlju i ljubitelji čaja generalno obavezno imaju zeleni čaj u kuhinjskom ormariću, jer osim što pruža neverovatan užitak, šolja ovog čaja nas okrepljuje i povećava sposobnost pamćenja i razumevanja.

Benefiti po naše zdravlje koje krije ovaj zdrav napitak su sledeći:

Smanjuje stres. Zeleni čaj ima aminokiselinu za koju kažu da smanjuje stres. Kada iskombinujete amino kiselinu sa toplinom i suptilnom aromom, prirodno je da ćete se odmah osećati opuštenije.

Ojačava imunitet. Zeleni čaj je bogat antioksidantima i pojedine studije su pokazale da žene koje piju zeleni čaj imaju 22% niži rizik od dobijanja raka dojke.

Smanjuje holesterol. Nizak holesterol je dobar za srce, te zeleni čaj umanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Ubrzava metabolizam. Želite da smršate? Počnite da pijete zeleni čaj jer smanjuje nivo masti u telu, a metabolizam će vam se ubrzati.

Ubija bakterije. Katehini u zelenom čaju ubijaju bakterije i sprečavaju simptome gripa koji vas iscrpljuju. Isti ti katehini štite i zube od karijesa.

Izvor: Mycupoftea.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter