Izvor:
04.03.2019 u 19:55
0

MOŽDA PIJETE KAFU NA POGREŠAN NAČIN: Otkrivamo da li je zdravija topla ili hladna!

Prema najnovijim istraživanjima, topla kafa u sebi sadrži znatno više antioksidanasa u odnosu na hladnu, a samim tim je i zdravija.

Šoljica tople kafe u sebi sadrži veću koncentraciju antioksidanasa nego što ih ima hladna kafa. Tačnije, za mlaku ili potpuno hladnu kafu veruje se da donosi manje zdravstvenih benefita u odnosu na onu toplu, pokazuje istraživanje.

Studija je došla do zaključka da vruća kafa ima neke merljive zdravstvene prednosti, uključujući manji rizik od nekih karcinoma, dijabetesa i depresije. Istraživači sa univerziteta Thomas Jefferson u SAD, došli su do zaključka da je vruća kafa imala više tzv. titratibilnih kiselina, koje inače mogu da budu odgovorne za veće antioksidativne vrednosti u toploj kafi.

Kafa sadrži puno antioksidanasa. Ako pijete umereno, istraživanje pokazuje da to može da bude poprilično dobro za vas. Došli smo do zaključka da topla kafa ima više antioksidacionog kapaciteta u odnosu na hladnu.

Istraživanja su takođe otkrila da su pH vrednosti kako vruće tako i hladne kafe vrlo slični, tj. kreću se u rasponu od 4,85 do 5,13 za sve uzorke kafe koje su testirane.

Opusteno
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter