Izvor:
07.03.2019 u 13:08
0

ŽELITE DA SMRŠATE, PODSTAKNETE RAST KOSE? Ovo su BENEFITI BOROVNICA!

Borovnice su sve zastupljenija namirnica u našoj ishrani, a benefiti ovog voća za naš organizam kreću se u širokom rasponu od smanjenja viška kilograma, do savršeno zdrave kose i kože.

Danas vam donosimo sve pogodnosti, koje će vaše zdravlje, a posebno vaša lepota osetiti, ukoliko borovnice uključite u svoj meni i do nekoliko puta nedeljno.

Recept za zdravu i blistavu kožu nalazi se u dobrom zdravlju. Potvrđeno je da se konzumiranjem bobica do izvesne mere, borite protiv raznih kožnih oboljenja, a posebno su korisne za ljude koji imaju kožu podložnu aknama.

Borovnice imaju antyage efekat

Slobodni radikali štete zdravom izgledu naše kože. Usled velikog broja slobodnih radikala, pojavljuju se i prvi znaci starenja, bore, suva koža, kao i staračke pege.

Borovnice su bogate antioksidantima, što znači da čiste molekule kože od slobodnih radikala i drugih štetnih materija i sprečavaju rane znakove starenja.

Odaberite masku za toniranje lica, koja u svom sastavu sadrži borovnice i na taj način, znatno ćete sprečiti oštećenje kože. Možete je napraviti sami, a sve što vam je potrebno su šoljica borovnica i 3 kašike jogurta. Izblendajte sastojke i stavite masku na lice, da odsstoji nekih 20-ak minuta. Zatim kožu isperite mlakom vodom i obrišite je peškirom.

Dobra su prevencija u borbi sa aknama

Borovnice su spas za sve one koji imaju problem sa bubuljicama. Bogate su velikim procentom soli salicilne kiseline, koja se široko koristi kao sastojak preparata za lokalno tretiranje akni. Soli salicilne kiseline uklanjaju mrtve ćelije i otvaraju zapušene pore. što dopušta da ostali proizvodi za negu dubinski dopru u kožu.

Masku od borovnica, možete koristiti i u lokalnom tretmanu akni. Potrebno je da od svežih borovnica napravite pire, zatim im dodate par kapi limunovog soka i kašičicu meda. Dobro izmešajte pire i nanesite ga na sve problematične regije na vašem licu. Nakon 20 minuta isperite mlakom vodom.

Ovakav tretman lica uvedite jednom nedeljno i ubrzo ćete primetiti, kako vam se koža sve slabije masti i kako imate sve manje bubuljica.

Bogate su vlaknima

Opšte je poznato da su vlakna preduslov uravnotežene i zdrave ishrane. Borovnice su bogate vlaknima i direktno utiču na zdravlje vašeg sistema organa za varenje.

Podstiču rast kose

Borovnice su bogate B vitaminom, što znači da utiču na zdravlje naše kose, a posebno su efikasne u podsticanju rasta kose.

Napravite masku za kosu od maslinovog ulja i šake borovnica, kako biste potstakli brži rast kose. Izblendajte sastojke, kako bi se sjedinili i masku nanesite na kosu, pri tome se koncentrišite na koren kose i blago umasirajte masku. Nakon pola sata, kosu operite vrućom vodom.

Pomažu pri gubitku kilograma

Bogate vlaknima i sa malim procentom kalorija, one su idealna užina, za sve one koji žele da izgube na težini. Vlakna usporavaju proces varenja i drži vas sitim tokom dužeg vremenskog perioda.

Utiču na smanjen nivo holesterola u krvi

U svom sastavu boravnice sadrže jedinjenje koje utiče na razgradnju holesterola u krvnim sudovima.

Smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti

Antocijanidi koji u sastavu borovnica, pomažu u dilatacija kapilara, na taj način smanjuje se rizik od srčanog udara.

Zbog svih ovih benefita za naše zdravlje, nutricionisti borovnice nazivaju Super hranom. Naša je topla preporuka, da svojoj ishrani dodate malo zdravlja, upravo konzumacijom borovnica.

Posle dve nedelje, uvidećete da vam je koža blistavija, kosa zdravija, a vaš organizam snažan i spreman da se izbori sa mnogim bolestima.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter