Izvor:
18.03.2019 u 19:30
0

PRAH KOJI LEČI CELO TELO: Ukoliko ga nemate u kući, obavezno nabavite!

U ljudskom telu magnezijum kao hemijski element ima veliku ulogu. Najviše je prisutan u zubima i kostima, čak 60 do 65 posto, dok je ostatak pohranjen u mišićima, ćelijama i krvi. Uključen je u mnoštvo enzimskih reakcija, bitnih za mnoge životne procese. Neke od tih funkcija su stvaranje belančevina, kao i stvaranje energije i njen prenos, skladno funkcionisanje nervnog, endokrinog i kardiovaskularnog sistema, jačina kostiju i zuba.

A ako vas muče učestali bolovi u mišićima i zglobovima, koji su nastali usled iznenadne povećane aktivnosti, kao i suva koža, imamo rešenje za vas. Isprobajte domaći losion od magnezijuma, odnosno ulje magnezijuma, koje može reštii sve te probleme u jednom potezu!

Kao što možda već znate, magnezijum je ključni mineral u ljudskom telu, koji je neophodan svim ćelijama, kako bi mogle pravilno da funkcionišu. Čak 300 hemijskih procesa u telu zahteva prisustvo magnezijuma, što znači da moramo da ga unosimo u dovoljnim količinama svakog dana.

Ovo su neke od funkcija magnezijuma u telu:

Popravlja zdravlje kostiju
Reguliše nivo energije
Pospešuje apsorpciju vitamina D iz sunca
Ubrzava zarastanje rana
Ublažava upale
Stimuliše cirkulaciju
Snižava rizik od dijabetesa

Espreso
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter