Izvor:
23.03.2019 u 12:29
0

NAUČNICI TVRDE: Dijete sa smanjenim unosom ugljenih hidrata opasne su po život

Dijete koje uključuju smanjeni unos ugljenih hidrata u ishrani veoma su popularne među svetskim zvezdama.

Ali, najnovije istraživanje pokazalo je da ove popularne dijete mogu da povećaju rizik od razvoja poremećaja srčanog ritma, a time i moždanog udara.

Osobe koje u organizam unose manje energije iz skrobnih namirnica kao što su hleb, krompir i testenine, veća je opasnost od razvoja fibrilacije srčanih pretkomora, tvrde naučnici.

Proučavajući učinak unosa ugljenohidrata u organizam na zdravlje, naučnici su zaključili da osobe koje pate od poremećaja srčanog ritma ili fibrilacije srčanih pretkomora (AFib) sklonije su moždanom udaru, kao i zastoju srca.

S obzirom na potencijalni uticaj na razvoj aritmije, naša studija upućuje na to da bi ova popularna dijeta, odnosno metoda kontrolisanja težine trebalo da se preporučuje s puno opreza – kaže kardiolog Ksiaodong Zhuang, sa kineskog Univerziteta Sun Jat-Sen u Guangzhou, autor ovog istraživanja.

Izvor: Stil.kurir
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter