Izvor:
25.03.2019 u 18:16
0

FEJSLIFT DIJETA: Skida višak kilograma i zateže kožu lica i tela!

Starenje nisu samo godine – ono sa sobom nosi promene koje žene ne vole, a među kojima prednjače usporen metabolizam zbog kojeg se kilogrami nakupljaju, kao i bore na licu.

Srećom, rešenje za obe stvari postoji! U pitanju je fejslift dijeta, koja skida kilograme i istovremeno zateže kožu, a znamo je i pod imenom dijeta Nikolas Perikone.

Prvi rezultati se vide već nakon 3 dana, a ovaj način ishrane kune se glumica Dženifer Aniston (50), kojoj pola sveta zavidi na izgledu, kao i španska kraljica Leticija (46).

Dijetu je osmislio dermatolog i nutricionista Nikolas Perikone, koji veruje da su razlog preranog starenja slobodni radikali kojih je naše telo prepuno. Glavni cilj ovog načina ishrane bio je da se smanji broj bora i popravi celokupan izgled kože, kose, noktiju, a vitka linija se pokazala kao neverovatan bonus!

Dijeta počiva na sledećim namirnicama:

Losos (po mogućstvu divlji)

Ova riba je prebogata proteinima koji oporavljaju ćelije u organizmu, zatim omega-3 masnih kiselina koje hrane kožu i čine je sjajnijom i svežijom. Losos sadrži i antioksidanse i organsko jedinjenje dimetiletanolamin (DMAE) koji čuvaju tonus mišića, uključujući i mišiće lica, i sprečavaju nastanak bora.

Tamnozeleno povrće

Isto kao i losos, tamnozeleno povrće sadrži moćne antioksidanse koji neutrališu slobodne radikale i sprečavaju starenje.

Voće

Bobičasto voće poput malina, borovnica i jagoda, kao i dinje, jabuke i kruške, preporučuju se za desert tokom fejslift dijete. Sadrže puno antioksidanasa i ugljenih hidrata koji će vas zasititi, ali ne izazivaju drastičan skok glukoze u krvi.

Tokom fejslift dijete veoma je važno poštovati redosled hrane koju unosite – prvo idu proteini, pa onda ugljeni hidrati.

Kako se sprovodi fejslift dijeta

Postoje dve varijacije fejslift dijete kojih se treba držati – trodnevna i 28-dnevna. Dr Perikone tvrdi da i trodnevna fejslift dijeta pruža neverovatan rezultat, pogotovo ako najmanje dva puta jedete losos za ta tri dana. Takođe, trodnevna dijeta je odičan način da pripremite telo na 28-dnevni fejslift režim, kao i da shvatite da li možete da je primenjujete na duže.

Meni za trodnevnu dijetu (uvek se jede isto)

Doručak: kajgana od 3 jaja i jedno kuvano jaje i/ili 110-16 grama lososa ili tofu sira, pola šolje ovsene kaše, šaka bobičastog voća, pola čaše vode.

Ručak: 100-150 grama lososa ili tune, salata od tamnozelenog povrća, maslinovog ulja i limunovog soka, 1 kivi ili kriška limuna, pola šolje bobičastog voća, pola čaše vode.

Večera: 100-150 g lososa, salata od tamnozelenog povrća, maslinovog ulja i limunovog soka, 100 g povrća kuvanog na pari (brokoli, spanać, špargle), pola šolje bobičastog voća ili kriška dinje, pola čaše vode.

Ako ogladnite pred spavanje, dozvoljeno je da tada pojedete jednu jabuku, 50 g ćuretine, 150 ml prirodnog jogurta ili šaku orašastog voća (lešnici, orasi, bademi). Nešto od toga možete da izaberete i za užinu, a dozvoljene su maksimalno dve.

28-dnevna dijeta

Princip je isti kao i kod trodnevne dijete – 3 glavna obroka i dve užine, ali je lista namirnica dosta šira:

– morski plodovi, ćuretina, pileće grudi;
– sve povrće osim krompira, šargarepe, cvekle, graška i kukuruza;
– peršun;
– sve voće osim banana, pomorandži, grejpfruta, lubenice, manga i papaje (izazivaju fluktuacije u nivou šećera u krvi);
– sirovi orašasti plodovi (orasi, bademi, lešnici, pekan orasi);
– pasulj, masline, maslinovo ulje;
– nemasni mlečni proizvodi;
– ovsena kaša;
– voda, zeleni čaj i mineralna voda.

Zabranjene namirnice: alkohol, kafa, hazirana pića, voćni sokovi, smrznuta hrana, brza hrana, hleb, slatkiši i sosovi.

Za najbolji rezultat, dr Perikone prepuručuje “kombinovani pristup”, odnosno da uz dijetu pijete što više vode (8-10 čaša vode, od kojih nekoliko možete da zamenite zelenim čajem ili mineralnom vodom) i počnete da vežbate bar četiri puta nedeljno u trajanju od 30-45 minuta. Preporučuje aktivnosti poput šetnje, trčanja, vežbi istezanja i kardio treninga.

Prednosti fejslift dijete

– Zdrav gubitak težine;

– Mršavljenje je sporo, što smanjuje rizik od povišenog pritiska, kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa, za koje su česti okidač upravo dijete sa brzim i drastičnim rezultatom. Takođe, kad gubite kilograme brzo, velike su šanse da koža ostane izborana i uništena;

– Namirnice koje se koriste pune su omega-3 masnih kiselina i antioksidanasa, koji su odlični za kožu i srce;

– Uvek ste siti, nema nervoze, um je raszbistren.

Mane fejslift dijete

– Dijeta je malo skuplja (divlji losos je veoma redak i veoma skup);

– Mnogi ljudi ne vole ribu;

– Između obroka neki su veoma gladni.

Izvor: Stil.kurir.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter