Izvor:
26.03.2019 u 18:26
0

ŽELITE DA VAŠE TELO IZGLEDA SAVRŠENO: Uz ovih 6 namirnica ćete postići zavidan efekat!

Ako mislite da posle napornog treninga možete jesti šta god poželite, varate se…

Hrana i piće koje jedete tokom prvih nekoliko minuta nakon vežbanja je jedan od najvažnijih i podcenjenih delova sporta. Da biste što pre obnovili svoje telo, popravili i izgradili novo mišićno tkivo, trebalo bi da uzmete malu količinu ugljenih hidrata i proteina ubrzo nakon završetka vežbanja. Koliko brzo? Istraživanje je pokazalo da je nakon vežbanja najbolje jesti odmah nakon treninga (tj. nakon 15 minuta), a ne sat vremena nakon treninga, kao što se obično govori.

Predstavljamo šest najboljih namirnica i pića koje možete koristiti nakon treninga.

Jogurt

Da biste dodali antioksidanse i neke korisne ugljene hidrate, dodajte malo svežeg voća ili narezanog povrća u jogurt. Hrana bogata kalcijumom i vitaminom D, kao što je jogurt pomaže u jačanju kostiju i sprečavanju preloma.

Humus i krekeri od punog zrna

Nakon treninga, vaše telo želi hranu bogatu ugljenim hidratima. Da bi se obnovile te zalihe energije nanesite malo humusa na krekere od punog zrna.

Jaja

I ne samo jaja. Žumanca sadrže ogromne vitalne hranjive elemente za zdravlje mozga i kostiju. Nakon treninga pojedite kuvana jaja zajedno sa kriškom tosta od celog zrna.

Proteinski napici

Tečni hranljivi sastojci su odličan izbor za obrok nakon vežbanja, jer se lakše apsorbuju i, shodno tome, telo ih može brže koristiti. Napravite smoothie od ½ šolje mleka od badema, malo proteina i ½ šolje jagoda.

Dimljeni losos

Poznato je da ovsena kaša efektivno smanjuje upalu, a istraživanja su takođe pokazala da omega-3 masne kiseline pomažu da se smanji bol u mišićima. Možete napraviti zdravu kombinaciju: nanesite malo krem sira (ili humusa) na tortilju od ovsenih pahuljica i dodajte malo dimljenog lososa.

Čokoladno mleko sa niskim sadržajem masti

Za sve one koji ne mogu jesti odmah nakon treninga, svakako je preporučljiva tečna hrana. Čokoladno mleko je odličan izbor zahvaljujući ukusnoj kombinaciji ugljenih hidrata, proteina i vode. Pogledajte samo sadržaj šećera.

Izvor: Cosmopolitan
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter