Izvor:
01.04.2019 u 11:49
0

BEZ PO MUKE: Dovedite imunitet do vrhunca uz ove namirnice!

Pankreas je organ na koji obično ne obraćamo pažnju dok nam ne zasmeta nepodnošljiva bol. Međutim, veoma je važno znati da je odgovoran za uklanjanje toksina iz organizma.

Ako se toksini akumuliraju previše, pankreas ne može normalno da funkcioniše. Zato je povrenemo korisno očistiti pankreas.

Pankreas je jedan od "zaboravljenih organa" zajedno sa slezinom i slepim crevom. Pankreas obavalja sledeće funkcije: učestvuje u varenju, proizvodi hormone, reguliše šećer u krvi.

Ako pankreas ne radi kako treba, metabolizam je poremećen. Ako se poremećaj rada pankreasa ne leči na vreme, ova bol može postati hronična. Pankreatitis: upala pankreasa koja može biti akutna ili hronična. Pankreatitis se obično povezuje sa nezdravom hranom, trudnoćom ili stresom.

Rak pankreasa: izuzetno je opasan po život, ako se kasno otkrije. Međutim ako se ranije otrkije postoji velika šansa za ozdravljenje!

Pankreas insuficijencija: kada pankreas ne može da proizvede digestivne enzime ili insulin u dovoljnoj količini. Ova patologiaj se obično povezuje sa nezdravom hranom, neuravnoteženom ishranom, stresom i nedostatakom fizičke aktivnosti.

Ovo su simptomi da pankreas nepravilno radi:

Bol u stomaku, povraćanje, temperatura, bezrazložan gubitak težine, povišena glukoza u organizmu…

Biljke koje pomažu da se očiste toksini iz pankreasa

Kao lek ali i dodatak ishrani, a za zadaviji pankreas predlaže se da se koristi:

Maslačak

Koren maslačka stimuliše proizvodnju žuči i blagotvorno deluje na zdravlje jetre i žučne kese. Olakšava rad pankreasa. Preporučena doza zavisi od starosti i težine osobe koja je konzumira.

Beli luk

Jer beli luk stimuliše cirkulaciju krvi, sprečava infekcije, uništava parazite, reguliše glukozu u krvi, poboljšava funkciju pankreasa, leči rane…Svako jutro na prazan želudac pojedite jedan čen belog luka i očistite telo od toksina.

Cimet

Često se koristi za pripremu deserta. Ovaj začin poboljšava probavu i zdravlje pankreasa. Cimet je takođe koristan pri lečenju dijabetesa jer snižava nivo glukoze u krvi.

Zdravlje pankreasa možete sačuvati i ako se:

  • Suzdržite od previše vruće i začinjene hrane.
  • Smanjite šećer i rafinisano brašno.
  • Pijete manje alkohola i kafe.
  • Ne prejedate se..
  • Uključite gorku i kiselu hranu koja će stimulisati izlučivanje želučanog soka.
  • Jedete više svežeg voća i povrća.
  • Vežbate redovno
  • Prestanete da brinete i počnete da volite sebe!

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter